Paulusfeesten in zee met KVO en kunstacademie

Organisatoren en vertegenwoordigers van Toerisme Oostende bij de banner met de affiche van de Paulusfeesten 2014 op. Ontwerper Bart Simoens staat derde van links. (Foto Rio)
Redactie KW

Gorki opent het culturele stadsfeest, terwijl Helmut Lotti, Jan De Smet en Luc De Vos in een onuitgegeven combinatie – een primeur voor Vlaanderen – voor de slotact zorgen.

De bezoekers van de komende Paulusfeesten krijgen deze zomer weer een aardig programma voorgeschoteld. Namen als Gorki, Diablo BLVD (met frontman Alex Agnew) en Lady Linn klinken bekend in de oren. Daarnaast vormen Radio Guga (met imitator Guga Baul), Oostende Zingt! en het optreden van de harmonie Ypriana – die een klassieke bewerking brengt van Nederlandstalige hits – ongetwijfeld evenveel hoogtepunten.

Petit Paris

Joris Pollet, vele jaren coördinator van de Paulusfeesten, heeft het roer nu in andere handen gegeven en stortte zich voor de 42ste editie op het invullen van een nieuw concept.

“De affiche, een ontwerp van Bart Simoens, steekt vol verwijzingen naar dingen waarvoor onze stad bij het brede publiek bekend staat”, aldus Joris Pollet. Om het lokaal karakter nog meer te onderlijnen is er nu voor het eerst ook een samenwerking met voetbalclub KVO en kinderanimatie met de Kunstacademie aan Zee. Ook met Toerisme Oostende worden de handen steviger in elkaar geslagen om meer promotie te voeren naar toeristen toe.

(Rio – foto Rio)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Info: www.paulusfeesten.be.