Paul Desmet wint ‘De Gulden Wiek’ in Ruiselede

De genomineerden, het schepencollege en winnaar Paul Desmet (vooraan midden), fier met zijn cultuurtrofee ‘De Gulden Wiek’. © GF
Redactie KW

De Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid reikte op het gemeentehuis van Ruiselede zijn tweejaarlijkse cultuurtrofee ‘De Gulden Wiek’ uit aan Paul Desmet, onder meer omwille van zijn inzet voor de Nationale Strijdersbond, als steunpilaar voor het parochiaal leven en als drijvende kracht achter heel wat lokale verenigingen.

‘De Gulden Wiek’ is een cultuurtrofee, die reeds sinds 2001 tweejaarlijks wordt uitgereikt aan een organisatie, persoon, vzw of instelling die zich verdienstelijk toont op cultureel vlak. De prijs verwijst naar de wieken van een molen, typisch voor molendorp Ruiselede.

Andere genomineerden

Nog vier andere kandidaten waren genomineerd: Gezinsbond Ruiselede omwille van hun 100-jarig jubileum, Sylvia Konior omwille van haar workshops en vrouwvriendelijke standpunten, Chris Maene van Piano’s Maene omwille van zijn familiebedrijf met internationale allure en Oudervereniging De Kiem om leerlingen te leren omgaan met podiumvrees.

Na overleg binnen de tijdelijke werkgroep ‘Gulden Wiek’ werd uiteindelijk Paul Desmet als winnaar uitgeroepen. De prijs bedraagt 400 euro. (GGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier