Zultse Selina overleeft de battles in The Voice: “Onbeschrijfelijk gevoel”

Selina Baron omhelst haar battle-partner Ramy Mseguedh. © VTM
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Selina Baron (22) uit Zulte stoot door naar de volgende ronde in the Voice van Vlaanderen. Ze won de battle van Ramy Msegued. Samen brachten ze het liedje ‘These Days’ van Rudimental.

Het is al de tweede keer dat Selina zich inschreef voor The Voice. “Ik hoorde vaak van vrienden en familie dat ik goed kan zingen, maar die zijn natuurlijk bevooroordeeld. Ik schreef mij in voor The Voice omdat ik graag eens professionele feedback wou hebben”, vertelt Selina.

Vorige deelname

Tijdens haar eerste deelname draaide er niemand om, maar werd ze wel opgepikt door de vijfde coach Laura Tesoro. “Ik heb enorm veel geleerd van Laura. Ze heeft mij veel tips en feedback meegegeven. Daar heb ik mij extra hard op gefocust naar aanloop van mijn tweede deelname. Ik heb niet alleen zangtechnisch aan mezelf gewerkt, maar ook op persoonlijk vlak”, legt Selina uit.

“De eerste keer was ik heel onzeker, terwijl ik de tweede keer veel meer vertrouwen in mezelf had. Ik heb bewust gewacht om mij een tweede keer in te schrijven tot ik voelde dat ik er helemaal klaar voor was.”

Team Natalia

“Nadat er de vorige keer niemand omdraaide, wilde ik in eerste instantie gewoon dat er één stoel zou omdraaien bij mijn tweede deelname. Daar zou ik al heel gelukkig mee zijn. Als er dan na twee zinnen al iemand omdraaide, gaf dat echt een onbeschrijfelijk gevoel”, glundert Selina. Nadat drie coaches zich omdraaiden, kwam Selina in team Natalia terecht.

“Nadat ik de blind auditions overleefd had, hoopte ik gewoon in de volgende ronde te geraken. Nu ik ook de battle gewonnen heb, heb ik één groot doel voor ogen: tot in de liveshows geraken.”

Repetities

“De repetities naar aanleiding van de battle waren voor mij wel stresserend. Het was een nummer dat ik zelf niet zou kiezen om te zingen, maar dat maakte het net uitdagend en leerrijk. Ik moest bijvoorbeeld ook een alternatieve melodie zoeken voor het refrein. Niet gemakkelijk, maar ik ben blij dat het toch zo goed gelukt is”, vertelt Selina.

Toekomstdromen

Op de vraag of Selina later ook iets met muziek wil doen, heeft ze snel haar antwoord klaar. “Mijn ultieme droom is om professioneel met muziek aan de slag te gaan. Maar ik besef ook dat veel muzikanten die droom koesteren en er maar een beperkt aantal in slagen die droom waar te maken. Dus ik blijf veel belang hechten aan mijn studies vertaler-tolk voor Engels, Spaans en Nederlands.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier