Zultse Janis en Selina wagen hun kans in The Voice: “Blij dat we met twee zijn”

Janis en Selina zorgen voor een dubbele portie Zults talent. © VTM
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

In de komende aflevering van The Voice krijgen de Zultse kijkers een dubbele dosis lokaal talent voorgeschoteld. Zowel Janis Vercaempst (26) als Selina Baron (22) nemen deel aan de blind auditions. “De sfeer onder de kandidaten is altijd goed maar iemand uit dezelfde gemeente gun je het misschien nog iets meer”, zegt Selina.

Voor Selina is het haar tweede deelname aan The Voice. “Toen was ik net achttien en ik wou vooral eens van professionals horen waar ik precies stond. In het middelbaar trad ik veel op in schoolbandjes, zo heb ik mijn passie voor muziek ontdekt. Ik hoorde regelmatig dat ik goed kon zingen, maar altijd van vrienden of familieleden. Ik hoopte vooral op oprechte feedback van The Voice.”

Coaching

“Ik kreeg er goeie commentaren maar niemand draaide zijn stoel, jammer natuurlijk. Nadien werd ik toch nog opgepikt door Laura Tesoro voor The Voice Comeback Stage, dat was wel een emotionele rollercoaster. Die reeks is enkel te zien op VTM GO, dus ik ben niet meer op tv geweest maar kreeg wel de coaching. Achter de schermen heb ik enorm veel geleerd. Ik moest ook nog veel groeien.”

De tweede Zultse kandidaat is Janis Vercaempst. Ook zij deed eerder al mee aan The Voice maar haakte net voor de blind auditions zelf af. “Toen deed ik mee als duo met mijn vriend. Hij is singer-songwriter, maar staat liever niet op het podium. Dit jaar vroegen we ons zelf om opnieuw deel te nemen, maar nu doe ik alleen mee.”

“Ik heb een haat-liefde relatie met zingen. Ik heb de opleiding voor musical gevolgd maar eigenlijk zie ik mezelf meer als actrice dan zangeres. Op school werd ik altijd slecht beoordeeld op mijn zang. Ik heb er zelf mijn eerste jaar voor moeten dubbelen, zeer uitzonderlijk op een conservatorium. Op school hebben ze me erg onzeker gemaakt over mijn stem. Ik wil door mijn deelname aan The Voice bewijzen dat ik op een podium durf staan en durf zingen.”

“Het is wel enorm toevallig dat we met twee kandidaten uit Zulte zijn. Ik kende Selina niet echt voordien maar ik ben blij dat we met twee zijn.”

Gedeelde passie

Dat beaamt ook Selina. “Dat maakt het extra interessant. Een echte concurrentiestrijd is het sowieso niet bij The Voice. Iedereen deelt dezelfde passie en gunt het elkaar, al gun ik het Janis misschien nog iets meer dan de rest.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier