Winterconcert met magische verhalen in oc Ter Streye: sprookjes komen tot leven

Dirigent Wouter Vangheluwe aan het werk tijdens een van de vele repetities. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Na drie jaar onderbreking knoopt de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden uit Sint-Denijs opnieuw aan met een mooie traditie: het jaarlijkse Winterconcert. “Na de coronaperikelen en een dirigentenwissel is de harmonie klaar om het publiek opnieuw een onvergetelijke muzikale avond voor te schotelen in het oc Ter Streye in Sint-Denijs”, begint voorzitter Kurt Stockman.

Onder leiding van dirigent Wouter Vangheluwe worden magische verhalen en sprookjes via de muziek tot leven gebracht. “Ook de Jeugdharmonie, eveneens onder leiding van Wouter, neemt een deel van het concert voor zich. Ze gingen hiervoor zelfs op studiereis naar de Efteling, zodat ze zich helemaal kunnen inleven in de muziek die ze brengen.”

65 muzikanten

Het trommelkorps onder leiding van Guy Thibaut is ook van de partij op het concert. Ze zullen zowel de jeugd als de harmonie versterken. “We zijn blij dat we opnieuw muziek kunnen brengen in Sint-Denijs. Dat is immers de missie van onze vereniging: aangename, herkenbare muziek brengen voor de mensen van het dorp en omliggende dorpen. Op het hoogtepunt van het concert staan niet minder dan 65 muzikanten samen op het podium. Vrij indrukwekkend. Samen met een enthousiaste groep die de logistieke taken op zicht neemt, zijn we meer dan klaar om de draad na drie jaar weer op te pikken en de traditie verder te zetten”, aldus Kurt Stockman.

Vuurdoop

Het winterconcert zal dus een indrukwekkend geheel worden en meteen de grote vuurdoop van dirigent Wouter Vangheluwe uit Rollegem. Heel wat repetities gingen aan dit concert vooraf. Het winterconcert heeft plaats op zaterdag 24 februari om 19.30 uur in oc Ter Streye in Sint-Denijs. Wie er nog wil bij zijn, kan kaarten kopen bij het bestuur of reserveren via de website. De toegang bedraagt 15 euro.

Info: harmonie@de-verenigde-vrienden.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier