“We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer

Joost Klein schitterde nog tijden de halve finale, maar werd uiteindelijk gediskwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival in Malmö. © REUTERS
Philippe Verhaest

Op het podium van het Eurovisiesongfestival was hij niet te bewonderen, maar deze zomer staat Joost Klein wél op Moen Feest. “We maken ons op voor een knaloptreden”, zegt medeorganisator Frederik Roelant.

Moen Feest staat al enkele jaren garant voor een drie dagen durend feestje, maar tijdens deze editie zullen alle ogen op zaterdag 6 juli gericht zijn. Om 16.45 uur bestijgt Joost Klein er het podium van de Moen Stage – what’s in a name – en zal hij de festivaltent ongetwijfeld in vuur en vlam zetten.

Watching party geannuleerd

De organisatoren achter het populaire festival, vorig jaar goed voor 14.000 bezoekers, hebben de polemiek in Malmö met argusogen gevolgd. “Zaterdag zouden we met ons voltallige team zelfs een watching party houden om Joost Klein naar de overwinning te schreeuwen”, zegt medeorganisator Frederik Roelant.

“Dat feestje hebben we nog op het allerlaatste moment moeten afblazen. Jammer, want we waren er echt van overtuigd dat Joost de eerste plaats in de wacht kon slepen.”

“Bij ons krijgt Joost Klein een mooie herkansing om ‘Europapa’ uit duizenden kelen te laten meebrullen” – Frederik Roelant, Moen Feest

Over wat er exact zou gebeurd zijn, daar achter de schermen in Zweden, willen ze zich bij Moen Feest niet uitspreken. “Doet er ook niet toe, want we kennen de exacte toedracht niet. Wat wél zeker is: bij ons krijgt Joost een mooie herkansing om Europapa uit duizenden kelen te laten meebrullen. We weten nu al dat het niet normaal zal worden.”

Enige West-Vlaamse halte

Bij Moen feest zijn ze nochtans een en ander gewoon, want vorig jaar kwamen onder andere K3, Hemut Lotti en Metejoor langs. En van vrijdag 5 tot zondag 7 juli sieren onder andere ‘t Hof van Commerce, Clouseau, Pommelien Thijs en Camille de affiche.

“Wij zijn het enige festival in West-Vlaanderen waar Joost Klein halt houdt. En in heel Vlaanderen geeft hij deze zomer hoop en al een vijftal optredens.”

De ticketverkoop liep de voorbije weken al goed, maar kreeg door de gebeurtenissen op het Eurosongfestival een extra boost. “We merken wel een Joost Klein-effect”, klinkt het. “De kaartjes gaan vlot de deur uit.”

“Klein spreekt ook perfect onze doelgroep aan: van heel jong tot de iets oudere festivalganger: iederéén heeft het voor de Nederlander. We maken ons nu al op voor een knaloptreden. Onze grote tent kan zesduizend festivalgangers herbergen. We zijn er zeker van dat die er ook zullen staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier