Volksharmonie en Ozark Henry samen op Grensrock: “Mijlpaal in onze geschiedenis”

Samen met de Volksharmonie kijken Astrid Lecluyse, Piet Goddaer en Dominiek Allaert uit naar het unieke ‘Ozark in harmony’-optreden op Grensrock. © CB
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Op vrijdagavond 28 juni staat de Koninklijke Volksharmonie Menen samen met Ozark Henry op het podium van Grensrock. 60 harmoniemuzikanten begeleiden de gevierde singer-songwriter tijdens een uniek ‘Ozark in harmony’-concert. “Een mijlpaal in onze geschiedenis”, weet voorzitter Dominiek Allaert.

“Onze harmonie en Grensrock denken reeds een tweetal jaar na over een samenwerking tussen beide verenigingen”, zegt Dominiek Allaert.

Ultieme droom

“Gelijklopend kende de cultuurdienst van de stad Menen ons financiële middelen toe. Die werden door het Vlaams Noodfonds vrijgemaakt voor de cultuursector omwille van de impact van COVID-19. Voorwaarde was dat we die middelen investeerden in een gratis toegankelijk evenement op eigen bodem.“

“Bovenop dat alles kwam nog de ultieme droom van onze muzikale bezieler Astrid Lecluyse om ooit, samen met onze harmonie, met een wereldartiest te mogen optreden in onze stad. Als voorzitter van de harmonie kon ik deze kans niet laten liggen en begon ik gesprekken met het management van Ozark Henry. Met de uitzonderlijke hulp van de cultuurdienst en dankzij de samenwerking met vzw Grensrock vielen alle puzzelstukken in elkaar.”

“14 van zijn meest bekende hits brengen we in speciaal voor ons geschreven harmoniearrangementen. 60 muzikanten, aangevuld met een professioneel combo, zullen onder leiding van onze dirigente Astrid Lecluyse samen met Ozark Henry een onvergetelijke show brengen. Kosten nog moeite worden gespaard. We schenken dan ook graag de ons toegekende middelen volledig aan Grensrock”, aldus Dominiek.

Plezier op het podium

Voor Piet Goddaer, de man achter Ozark Henry, is het na 2018 de tweede keer dat hij op het Grensrockpodium staat. “Toen de vraag kwam om met de Volksharmonie samen te spelen, heb ik niet lang moeten nadenken. Ik heb gewoon ‘ja’ gezegd”, vertelt hij. “Met veel muzikanten op een podium spelen is altijd geestig. Professionals of liefhebbers: dat speelt geen rol. Het belangrijkste is dat ze het graag doen. Het plezier op het podium is de essentie van een optreden. Die sfeer straalt uit op het publiek. Bovendien leert dat publiek nu mijn nummers op een andere manier kennen. Ik heb er het volste vertrouwen in: het zal geestig zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier