Spikkerelle stelt seizoen 2024-2025 voor

Onder meer Wim Willaert en Mooneye zullen in Spikkerelle te bewonderen zijn. © Maaike Putman
Tristan Vandevelde
Tristan Vandevelde Stagiair KW

Theaterzaal Spikkerelle in Avelgem heeft tijdens de Spikkerelle Cruise het cultuurseizoen 24-25 voorgesteld. Onder andere West-Vlamingen Wim Willaert en Mooneye houden er halt. Het belooft weer een zinderend cultuuravontuur te worden.

Zoals elk jaar werd het cultuurprogramma weer voorgesteld op de Spikkerelle Cruise, een evenement waarop alle leden van Spikkerelle welkom zijn. “Het was een succes. Er was heel wat volk op de voorstelling”, aldus Katrien Depraetere van Spikkerelle.

Theater en comedy

“Ons comedycafé is telkens een schot in de roos. Dit jaar organiseren we het driemaal met MC Han Solo. Het concept gaat als volgt: de MC is gekend, het thema – dat driemaal verschilt – is gekend, maar wie komt, dat houden we geheim. Wat ik wel al kan verklappen, is dat het over jong lokaal talent gaat.” De drie thema’s dit jaar zijn Exotic, Ladies Night en Music.

Tussen Han Solo’s Ladies Night en het laatste comedycafé Music komen onder andere acteur Wim Willaert, heel wat theatergezelschappen en Circus Ronaldo langs. “Circus Ronaldo is een Vlaams theatergezelschap. Zij brengen hun theatervoorstelling Sono Io, een voorstelling over een vader-zoonrelatie.” In De Morgen en Knack kreeg het stuk alvast uitmuntende recensies.

‘Buzze’ in de muziek

Muzikaal zit er heel wat buzze in het programma. De Nederlandse liedjeskunstenaar Herman van Veen komt langs op 20 en 21 juni. Maar ook Kommil Foo, Avelgemnaar Johannes Wannyn met Johannes Wannyn & XL Band en Het Zesde Metaal maken hun opwachting. Een debuut voor Kasper Cornelus, de gitarist van Het Zesde Metaal, die zijn wortels in Avelgem heeft.

Dit jaar wordt de verkoop van tickets een beetje anders aangepakt. “Vroeger verkochten we tickets en abonnementen wanneer we ons programma voorstelden. Dit jaar hebben we besloten de losse tickets iets later in de verkoop te gooien; op die manier krijgen niet enkel leden de kans.” De abonnementen zijn al allemaal de deur uit. En ook de verkoop van de tickets loopt al lekker.

Wie er nog bij wil zijn, haast zich best snel naar webshop. avelgem/tickets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier