Somers & Delatter in De Vonke

Claude Delatter en Chris Somers. © Chris Bosseloo
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Heulenaar Claude Delatter (57) en Chris Somers (64) uit Geraardsbergen zijn vrienden muzikanten voor het leven. Samen spelen zij in drie groepen. Met deze drie groepen brengen Claude en Chris op 1 juni een avond muziekspektakel.

Claude is niet aan zijn proefstuk toe. Zijn muziekgenres die hij brengt kan je in vier vakken plaatsen: Kleinkunst, classic rock, Pink Floyd (op zich) en Powerrock. Enkel de Nederlandstalige kleinkunst blijft thuis en met de andere drie genres gaan Claude en Chris stevig uitpakken. Dit is goed voor drieënhalf uur zangplezier. Tussen twee optredens is er twintig minuten pauze om even terug op adem te komen.

Het muziekevent bestaat uit ‘live concertopname’ van de 3 bands waarbij Chris Somers (gitaar) en Claude Delatter (zang) hun muzikale ei kunnen leggen. Drie optredens met drie verschillende genres zijn goed voor ruim 5 uur muziek. ‘B-Floyd’ is een Belgische tribute band die ervoor zorgt dat je denkt dat Pink Floyd in de zaal vertoeft. Deze groep bestaat 2 jaar. Door liveprojecties wordt het een visueel, maar ook muzikaal hoogstandje.

The Crowd

Als tweede groep is er de alombekende, classic pop & rock coverband ‘The Crowd’, het paradepaardje van Claude en Chris, een groep met een palmares om u tegen te zeggen. Als laatste groep komt met ‘Heavier’ de jongste telg in het evenement van de beide vrienden/muzikanten. ‘Heavier’ bestaat 1 jaar en is pas aan zijn tweede optreden toe. De muziek is rauwer en rechtdoor dan de andere twee met onder meer AC/DC, Pearl Jam, Foo Fighters en Metallica op de playlist.”

“Vorig jaar werd Claude nog geveld door 5 hartinfarcten. Maar stilzitten?… Neen! Een nieuwe uitdaging is het beste geneesmiddel. “Muziek is mijn leven. Ik zou gelijk welke job willen ruilen voor muziek mocht ik voldoende bestaanszekerheden hebben. Muziek is de belangrijkste bijzaak in mijn leven”, vertelt Claude.

Het al meerdere malen uitgesteld optreden ‘The Crowd Goes Symphonic’ blijft nog even in de muzikale koelkast. Er zijn plannen voor 2025. Ondertussen kunnen Claude en Chris zich volledig geven bij hun 3 verschillende bands. Aan muzikale explosies is er zeker geen tekort.

OC De Vonke, zaterdag 1 juni vanaf 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier