Smile en Ambrosia in concert

De voorzitters Geert Steelant van het koor Smile (links) en Wim Verschelde van de Flexband Ambrosia. © JS
Johan Sabbe

Het koor Smile en de Flexband Ambrosia, twee bekende muziekverenigingen uit het lokale cultuurlandschap, slaan de handen in elkaar voor een gezamenlijk tweedaags concert met als thema filmmuziek. De titel: Smile & Ambrosia @ the movies.

De optredens hebben plaats op zaterdag 25 mei om 17 uur en op zondag 26 mei om 15 uur. De locatie is Club de B, de zaal aan de ‘s Gravenwinkelstraat in Torhout die voor de gelegenheid dienst doet als filmtempel, de verkoop van popcorn inbegrepen. De ticketverkoop (15 euro) loopt als een trein.

Koor en flexband

Smile is een gemengd koor voor mensen met een beperking. Het telt ongeveer 25 zingende leden. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en talenten van alle zangers. Wie al een concert bijwoonde, kan getuigen dat het enthousiasme en de uitstraling van de groep ontroerend mooi zijn.

De voorzitter is Geert Steelant, de dirigent zijn vrouw Joke Tanghe. De muzikale begeleiding gebeurt door Véronique Verlinde (accordeon), Filip Jaques (piano), Ivan Grootaerd (tenorsax) en Dominiek Vercruysse (drums). Repeteren gebeurt in zaal ‘t Dak van Tordale aan de Bruggestraat.

Ambrosia, het vroegere Rhetorika, musiceert sinds 2022 als flexband, een kleinschalig muziekensemble met vijf instrumentengroepen annex slagwerk. Het repertoire bestaat uit bekende en populaire muziek. Het gezelschap telt een kleine 20 muzikanten en wordt professioneel begeleid door dirigent Robin Verhelst. De voorzitter is Wim Verschelde. Er wordt gespeeld op recreatief niveau en gerepeteerd in een vriendschappelijk sfeer. Dat gebeurt in lokaal ’t Centrum aan de Beerstraat.

Een positieve klik

“Het mooie project Smile & Ambrosia @ the movies kreeg al begin 2023 vorm”, zegt Wim Verschelde. “Er was van bij de prille start een positieve klik om met elkaar in zee te gaan. Beide muziekverenigingen brengen een aantal nummers afzonderlijk en vertolken er uiteraard ook een aantal gemeenschappelijk.”

Voor dat gemeenschappelijke repertoire werden de partituren op maat herschreven. De repetities zijn tot nu toe opperbest verlopen. Het beloven uitzonderlijke concerten te worden.

Tickets: www.koor-smile.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier