Shooting Bambi speelt op grootste punkfestival van Europa: “Optreden op Punk Rock Holiday kan groep serieuze boost geven”

Merijn De Vent, gitarist van Shooting Bambi. © Fried Brainz Records
Stefan Vankerkhoven

Punkband Shooting Bambi mag op maandag 5 augustus spelen op Punk Rock Holiday in Tolmin in Slovenië. Het is het grootste punkfestival in Europa. Zanger en gitarist van dit trio is Bruggeling Merijn De Vent.

“Het is een hele eer om op de affiche van het vijfdaagse festival Punk Rock Holiday te staan. We mogen op de eerste festivaldag optreden. Dat kan onze groep een serieuze boost geven. Tot nu toe hebben we enkel in Het Entrepot in Brugge en in enkele Oostendse cafés opgetreden”, zegt Bruggeling Merijn De Vent (27). Hij vormt samen met drummer Tyrell Jansseune (28) uit Aalter en bassist Nick Gunst (30) uit Oostende al twee jaar de punkgroep met de wel erg bizarre naam Shooting Bambi.

“Hoe we op die naam kwamen? Het was een ingeving, net voor we de studio indoken om onze eerste ep Just a tip op te nemen. Shooting Bambi is een psychologisch syndroom, waaraan sommige mensen lijden. Mensen die beweren dat ze dierenvrienden zijn, maar die een spin op de muur zonder scrupules doodmeppen”, legt de Bruggeling uit.

Maatschappijkritisch

Merijn jamt al van zijn achttiende met jeugdvriend Tyrell, pas twee jaar geleden vervoegde Nick het duo en zag Shooting Bambi het levenslicht. Brengen ze als rechtgeaarde punkers maatschappijkritische nummers? Merijn: “Voor mijn liedjesteksten put ik inspiratie uit alles wat rondom mij gebeurt. Het nummer Booze bijvoorbeeld gaat over wat alcohol met je doet. In Just a tip bezing ik de oorlog tussen twee individuen en het overlevingsinstinct dat daarmee gepaard gaat: nu moet ik mijn tegenstander doden om te overleven. De titel verwijst naar de tip van je dolk…”

Poll

Hoe is Shooting Bambi op Punk Rock Holiday beland? Merijn: “Tyrell en Nick zijn vorig jaar als toeschouwer naar Tolmin getrokken, met onze ep Just a tip onder de arm. Daarop staan vier nummers die we in de studio van Frederik Dedulle hebben opgenomen. Hij heeft met Fried Brainz Records een klein platenlabel. Tyrell en Nick hebben de ep afgegeven aan de organisatoren van het festival. Elk jaar organiseert Punk Rock Holiday een poll, waarbij de muziekliefhebbers kunnen stemmen welke groepen ze wensen op de affiche van de volgende editie. Vooraf maakt de festivalorganisatie wel een selectie op basis van de nummers die de bands ingediend hebben. Shooting Bambi werd vijfde in die poll!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier