Peuters en kleuters treden op voor het goede doel: Steun voor ‘De Helpende Hand’ en ‘Pleegzorg Vlaanderen’

foto ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Zowel in Vladslo als in Beerst voerden de peuters en de kleuters van de vrije basisschool een muzikaal optreden op.

“Meester Harold Debusschere komt wekelijks op school om de kinderen muziek en ritme aan te leren”, vertelt directrice Kimberly Colle. “Hij doet dat aan de hand van het CML-programma (The Children’s Music Laboratory) dat is ontworpen voor kinderen vanaf de peuterklas als voorbereiding op het volgen van muzieklessen. Zo worden de motorische, sociale en muzikale vaardigheden geoefend en concentratie, grove en fijne motoriek, coördinatie, discipline, studiehouding en ontwikkeling van het melodische, harmonische en ritmische gevoel gestimuleerd.”

Superhelden

Op woensdag 29 mei kwamen alle peuters en kleuters samen in OC De Zwaan in Vladslo – eerder trad de school van Beerst ook al op – om een schitterende voorstelling te geven. De zaal zat tjokvol ouders, grootouders die kwamen genieten van het optreden. “Het optreden is niet zomaar een optreden, het is een optreden voor het goede doel”, benadrukt directrice Kimberly Colle. “De school van Beerst koos als goed doel Pleegzorg Vlaanderen, de school van Vladslo koos voor het project van vzw De Helpende Hand die zich onlangs in Vladslo kwam vestigen. Het muzikale verhaal dat de kinderen brachten gaat over kinderen die geen ruzie willen, ze willen vrede en daarom zijn ze allemaal superhelden die Vrede brengen.”

Cheques

Na het toonmoment kon aan Marie-Jeanne Forret van De Helpende hand een cheque van 270 euro van de VBS Vladslo worden overhandigd. Aan Nico Eggers van Pleegzorg werd door de VBS Beerst een cheque van 383 euro overhandigd. Wie naar het optreden wou komen kijken betaalde 3 euro.

“Het was voor de kinderen een leuke ontdekkingsreis, ze hebben heel wat bijgeleerd en waren maar wat trots te kunnen laten zien wat ze allemaal al kunnen Ze deden het ook heel goed en meester Harold was trots op zijn leerlingen”, besluit directrice Kimberly Colle.