Peter Vanlaet (Mama’s Jasje) en Geena Lisa op concert De Goede Vrienden in Tielt: “Een aantrekkelijke affiche”

Peter Vanlaet kwam onlangs al eens naar Tielt om te repeteren met stadsharmonie De Goede Vrienden. (foto WME)
Lien Depauw
Lien Depauw Medewerker KW

Op zaterdag 13 april wordt het cultuurcentrum Gildhof in Tielt ingepalmd door de muzikanten van de Koninklijke Stadsharmonie De Goede Vrienden uit Tielt en de koninklijke Muziekvereniging Sint-Jan Marke. Die avond staan ze samen op het podium met Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Geena Lisa en dat onder de leiding van Bart Feys.

De Goede Vrienden stonden al vaker op het podium met artiesten en maakten er intussen zo’n beetje een traditie van. “Mijn motto als dirigent is altijd geweest: een uitdaging voor de muzikanten moet het zeker zijn, maar het concertprogramma moet ook aanslaan bij het grote publiek”, vertelt Bart Feys, die beide verenigingen dirigeert. “Daarom kiezen we voor onze concerten vaak voor een publiekstrekker. In het verleden werkten we met De Goede Vrienden daarom al samen met Bart Kaëll, Wim Soutaer, pianist François Glorieux, Günther Neefs, Udo en Belle Perez.” Stuk voor stuk concerten waar de muzikanten veel mooie herinneringen aan overhouden.

Samenwerking

“Het is niet makkelijk om mensen warm te maken voor een concert van een harmonieorkest”, gaat Bart verder. “Ik zie heel vaak concertharmonieën die heel hoogstaande muziek brengen, daar weken voor moeten repeteren, om dan uiteindelijk voor 150 mensen te kunnen optreden.”

De Tieltse muzikanten delen het podium voor de gelegenheid met de muziekvereniging van Marke. “In 2014 – ondertussen ook alweer 10 jaar geleden – was er al eens een samenwerking met de harmonie van Marke. Toen concerteerden we samen met zangeres Free Souffriau. Het is ook leuk om een project – na de vele inspanningen en repetities – twee keer te kunnen uitvoeren. Daarbij komt het natuurlijk ook goed uit dat ik beide harmonieën dirigeer”, lacht Bart.

De keuze voor Mama’s Jasje is niet evident, omdat Peter Vanlaet eigenlijk geen gastoptredens met harmonieën doet.

Aantrekkelijke playlist

“We probeerden hem al eerder te strikken, maar dat lukte toen niet. Na een overleg met de manager Philippe Draps en ons voorstel om de arrangementen voor de muziek aan te leveren, is het uiteindelijk toch gelukt om Peter Vanlaet voor onze harmonie te krijgen.” Intussen zit de eerste repetitie samen met de zanger erop en die is vlot verlopen.

“Geena Lisa is dan weer een gevestigde waarde”, vervolgt Bart. “Zij brengt een aanstekelijk programma met bekende nummers als Disco Inferno, It’s Raining Men, We Are Family, maar ook meer ingetogen, breekbare nummers als Don’t Cry For Me Argentina en Natural Woman. Het wordt sowieso een aantrekkelijke playlist die iedereen zal bekoren.”

Nathalie

Ook het repertoire van Mama’s Jasje is bij het brede publiek bekend. “Mijn favoriet Mama’s Jasje-nummer is Nathalie”, aldus Bart, die ook alle arrangementen voor de liedjes maakte. “Hij zong dit nummer – dat oorspronkelijk van Gilbert Bécaud is – tijdens het tv-programma ‘Liefde voor Muziek’. Hij heeft er echt de perfecte stem voor, inclusief de Franse r. Ook het opzwepende tempo zorgt voor de nodige ambiance.” Voorts staan ook liedjes als Aan en uit, Als de dag van toen, Laat me alleen, Het is over en Zo ver weg op het programma. “Ik kijk alvast – samen met de 55 uitvoerende muzikanten – uit naar dit spetterende concert”, besluit Bart.

Het concert met Mama’s Jasje en Geena Lisa, begeleid door beide harmonieën, vindt plaats op zaterdag 13 april in cultuurcentrum Gildhof om 20 uur. Kaarten kosten 28 euro en zijn online te bestellen via gildhof.be. Er zijn enkel nog kaarten op het balkon beschikbaar. Het concert wordt herhaald op zondag 21 april om 16 uur in het OC van Marke. Meer info: www.degoedevrienden.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier