Pauline, 2Fabiola, Barbara Dex en Gene Thomas zijn enkele van de ronkende namen voor Parkies in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

2Fabiola, Barbara Dex, Pauline, Top Guns, Michael Schack, Gene Thomas, Cookies And Cream en ABBA4U komen deze zomer naar de gratis Parkies-concerten in Roeselare.

Vanaf 18 juli 2024 kan je zes donderdagavonden terecht in het Sint-Sebastiaanspark van Roeselare voor één van de gratis Parkies-concerten. De populaire partyband Cookies And Cream opent op donderdagavond 18 juli met een topset. Op 25 juli is het de beurt aan de 80’s-band Top Guns van o.a. Sean Dhondt.

Drie jaar geleden werd de 22-jarige Pauline (Slangen) als winnares van de Regi Academy opgenomen in de Regi-familie. Hierdoor trad ze ondertussen al een paar keer op tijdens Regi zijn Sportpaleisconcerten en nam ze met hem deel aan het afgelopen seizoen van ‘Liefde voor Muziek’. ‘Duizend Steren’, haar eerste single met Regi, was meteen goed voor een nummer 1 hit in De Vlaamse Top 50 van Ultratop. Datzelfde gebeurde ook met haar solosingle ‘Uit Mijn Hoofd’ en ‘Lost Without You’, waarmee ze samen met Regi piekte in de top 30 van de Singles top 100 van Ultratop.

Milk Inc.

Pauline deelt op 1 augustus het podium met de legendarische Michael Schack (Milk Inc., Kate Ryan, Netsky, Ozark Henry, e.v.a.). Met zijn unieke one-man-show brengt hij de ideale afwisseling tussen dj-sets en live optredens. Doorheen de jaren groeide ‘de drummer van’ uit tot een internationaal gewaardeerde soloartiest. Michael is een vernieuwer die moeiteloos zijn setlijst omgooit, waardoor er geen 2 shows hetzelfde zijn.

Op 8 augustus kan je gaan kijken naar Gene Thomas (‘Kom Wat Dichterbij’, ‘Voor Haar) en op 15 augustus kan je in twee delen meegenieten van o.a.’ Dancing Queen’, ‘ MAMMA MIA!’ en nog een rist ABBA-klassiekers die weergeloos worden gebracht door ABBA4U.

Op 22 augustus is het dubbel feest, want in de namiddag zorgt countrygirl Barbara Dex voor een opzwepend, verrassend optreden voor de senioren. ’s Avonds sluiten 2Fabiola en een dj-set van Pat Krimson de Parkies-avonden in Roeselare af. Met monsterhits als ‘Lift U Up’, ‘I’m On Fire’, ‘Magic Flight’, ‘Flashback’, ‘Freak Out’ of de Eurosongknaller ‘She’s After My Piano’, staat er met 2Fabiola meer dan 33 jaar muziekgeschiedenis op het podium.

“Ik kijk echt uit naar onze eerste Parkies-concerten, samen met Loredana (vocals) en Thomas (gitaar). Aansluitend kruip ik zelf nog achter de dj-booth om de avond af te sluiten met stomende beats”, zegt Pat Krimson enthousiast.

Vanaf 19 uur ben je welkom. Het eerste deel of de voorprogramma’s starten om 20 uur. Aansluitend is er een korte pauze en start het vervolg. Op het terrein kan je genieten van een uitgebreid drankenassortiment en een foodtruck. Op de unieke locatie in het groen wordt er opnieuw gewerkt met herbruikbare bekers en betaal je cashless.

De 33ste Parkies-concerten vinden dit jaar plaats op 19 locaties in Vlaanderen, goed voor 137 gratis concerten waar meer dan 20 gevarieerde artiesten aan meewerken. Meer info vind je op www.parkies.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier