Patrick Orlans (68) brengt zomerversie uit van ‘Et Maintenant’ van Gilbert Becaud

Patrick Orlans met de das die hij van de Franse zanger kreeg. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zakenman Patrick Orlans was ooit een succesvol voetbalmanager bij onder andere Eendracht Aalst, Sporting Lokeren, Club Brugge en KV Oostende. Vandaag runt hij samen met zijn zoon en schoondochter een eventbureau. Wat Orlans nog niet deed, is een eigen single uitbrengen. Daar brengt hij nu verandering in.

Patrick Orlans is een naar Oostende uitgeweken Gentenaar. Hij was 35 jaar lang het gezicht van verschillende voetbalclubs in eerste klasse. Eigenlijk had de 68-jarige man al op pensioen moeten zijn, maar hij weet van geen ophouden. Vandaag houdt hij zich bezig met paardenrennen op de Wellington Hippodroom en met golf vlakbij. Het eventbureau runt hij samen met zoon Olivier en schoondochter Kim. Maar dat er ook een zanger in hem verscholen zat, dat werd nu pas écht ontdekt.

“Zo’n 30 jaar geleden, we spreken dan van het jaar 1994, promoveerde Aalst naar de eerste klasse van het voetbal”, vertelt Patrick. “Zoals dat gaat in het voetbal wordt dan een kampioenenfeest georganiseerd. Ik programmeerde een topact: Gilbert Becaud – monsieur 100.000 volt. Dat was een groot succes. Becaud was een groot zanger met hits als Nathalie en Et Maintenant.”

Samen op het podium

Die laatste hit bleef bij Patrick hangen. Hij zong het liedje dan ook als een echte amateur geregeld in een karaokebar. “Ik herinner me die periode nog levendig”, duidt Orlans. “Toen ik Becaud in Aalst afkondigde, vroeg ik hem of we samen Et Maintenant konden zingen. Hij riep de muzikanten terug het podium op en wisselde zelfs zijn das met de mijne. Daarna liet hij me samen met hem het liedje zingen. Ik moet zeggen dat dit wel het strafste is wat ik op een podium heb uitgestoken en ik heb op veel podia gestaan.” (lacht)

Veel bewondering

En dus heeft Patrick Orlans de echte das van Gilbert Becaud in zijn bezit. “Ik koester die na 30 jaar nog steeds. Ik blijf immers een grote bewonderaar van de zanger, maar ook van het Franse chanson.” Die bewondering is zo groot dat Patrick besloot om Becaud te eren door een zomerversie uit te brengen van Et Maintenant.

“Mijn vriend Patrick Vandewattijne is muziekproducer. Hij nam me mee naar een gerenommeerde opnamestudio in Nederland en de rest is geschiedenis. Het nummer werd opgenomen met backing vocals ‘The Jody Pijper Singers’. Dit had Gilbert moeten meemaken. Komende maandag doen de Romeo’s mijn voorprogramma op Oostende Koerse”, besluit Patrick lachend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier