Na The Voice Kids waagt Kitana haar kans bij The Voice

Kitana ziet haar deelname aan The Voice Kids als een tussenstap in het grote avontuur. © VTM
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

The Voice van Vlaanderen trekt zich opnieuw op gang. Dit seizoen wordt ook Wevelgem vertegenwoordigd. Kitana Vervaeke (19) zal er dingen naar de goedkeuring van de jury. Het muzikale talent kan zich beroepen op een pak ervaring. “In 2015 stond ik al op het podium, maar dan voor de Kids-versie.”

Studente orthopedagogie, jobstudent in een frituur en werkkracht in het Vijverhof. Kitana kan zonder aarzelen een ‘bezige bij’ worden genoemd. Toch is het vooral zingen dat haar motor laat draaien. “En dat bracht me in 2015 tot op het podium van The Voice Kids, een impulsieve inschrijving waar ik toch pakken ervaring heb opgedaan.”

Team Sean

De studente blikt graag terug op die periode. “De drie juryleden draaiden zich om, wat me een euforisch gevoel gaf. Ik koos om verder te gaan in het team van Sean en dat waren echt leuke momenten. Het was een hechte groep en we leerden er erg veel. Je zou kunnen denken dat het allemaal in scene werd gezet, maar niets is minder waar. Sean zorgde er echt voor dat we gewapend werden tegen de overweldigende indruk van het podium. Van de keuze van muziek tot het leren omgaan met stress? Het zijn dingen die ik daar allemaal heb aangeleerd.”

Stevig diploma

Dat Kitana opnieuw zou deelnemen, stond in de sterren geschreven. “Ik had dat in 2015 al gezegd. Voor mij was het verhaal daar nog niet afgelopen, het was slechts een tussenstap in het grote avontuur. Toen ik zag dat de inschrijvingen voor dit seizoen werden geopend, was het de uitgelezen kans. Voor mij gaat het vooral om de ervaring, het avontuurlijke gevoel als je door zo een selecties wordt geloodst. Het gaat mij totaal niet om wereldberoemd worden. Mijn doel in het leven is nog altijd om binnen hier en vijf jaar een stevig diploma op zak te hebben.”

Uitlaatklep

Muziek en zingen is voor mij belangrijk maar het blijft nog altijd een uitlaatklep. Het moet leuk blijven en het mag geen verplichting of doel op zich worden. Of mensen mij dan niet herkennen? Na mijn deelname aan The Kids werd ik wel her en der gevraagd om te gaan optreden en toen wisten de mensen wel wie ik was. Het was natuurlijk geen overrompeling maar dat hoefde voor mij ook niet.”

Kitana kan rekenen op de morele steun van haar goede vriendin Fleur (20), met wie ze samen naar de blind auditions trok.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier