Muziekvereniging Sint-Jan Marke treedt op met Mama’s Jasje

In het eerste deel van het concert is Geena Lisa aan de beurt. © SV
Redactie KW

Koninklijke muziekvereniging Sint-Jan Marke zorgt op zondag 21 april samen met Stadsharmonie ‘De Goede Vrienden Tielt’ voor een muziekspektakel in het oc van Marke. De orkesten brengen een concert met gastzangers Geena Lisa en Peter Vanlaet van Mama’s Jasje.

Bart Feys is al jarenlang dirigent van zowel het Markse als het Tieltse orkest. “Sinds 2008 ben ik dirigent in Tielt en twee jaar later kwam Marke daar ook bij. Om imposantere concerten te brengen, laten we de twee harmonieën met elkaar samenwerken. Dat loopt altijd heel vlot”, aldus de dirigent.

Geena Lisa

De première van het concert vindt plaats in Tielt op zaterdag 13 april in het cc Gildhof. Een week later trekken de harmonieën naar het oc van Marke voor een tweede concert.

In het eerste deel van het conert is Geena Lisa aan de beurt. Met onder andere ‘River Deep Mountains High’ en ‘You’ve Got a Friend’ brengt ze een gevarieerd repertoire. “Ik heb zelf het repertoire voorgesteld, want ik vind het belangrijk dat ik nummers breng die ik aanvoel en die ik grondig ken”, klinkt het bij Geena Lisa.

Voor het tweede deel met Peter Vanlaet heeft de dirigent zelf meegezocht naar een passend repertoire. “Ik heb aan het team van Peter voorgesteld om zelf arrangementen te maken voor zijn nummers, want normaal gezien speelt hij met zijn eigen orkest. Dat voorstel werd positief ontvangen”, gaat Bart verder.

60 muzikanten

Het orkest is niet vreemd van een samenwerking met een gastzanger en dat valt bij Geena Lisa op: “Tijdens de repetitie ging het enorm vlot. De muzikanten zijn echt vertrouwd met de muziek en zijn goed ingespeeld op elkaar. Ik vind het charmant om samen te werken met zo’n vriendenbende.”

Ook Bart is tevreden met de voorbereidingen. “We zijn met een zestigtal muzikanten en ze doen allemaal hun uiterste best. Het is ook fijn om een uitgebreid repertoire te brengen. Er is echt voor ieder wat wils”, sluit de dirigent af.

(Siel Vandorpe)

Tickets: https://www2.sjmarke.be/tickets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier