Moby vergeet Torhout niet tijdens eerste passage in België in meer dan tien jaar

Moby zaterdagavond in Antwerpen. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De Amerikaanse dancepionier Moby speelde zaterdagavond voor het eerst in jaren nog eens een concert in ons land. Zijn vorige passages in België was hij duidelijk nog niet vergeten.

Voor het eerst sinds 2011, toen op Suikerrock in Lokeren, speelde het Amerikaanse muziekfenomeen Moby nog eens een concert in België. In een uitverkocht Sportpaleis blikte de artiest met weemoed terug aan zijn vorige passages in ons land. Zo liet hij meermaals de naam van het festival Torhout/Werchter vallen. “Ik keek er mijn ogen uit. Nooit zag ik zo veel mensen tegelijk dansen op mijn muziek”, sprak de dancepionier.

De Amerikaan speelde in 1996 en 1998 op Torhoutse bodem, aldus een snelle blik in de archieven van het wereldwijde web. “Ik kom al meer dan 30 jaar naar België”, klonk het nog in het Sportpaleis. “De discotheek Cherry Moon is a fantastic place en de Belgische groep Front 242 is a fucking great band.”

Moby stond destijds op de laatste editie van het festival, want op 4 juli 1998 viel het doek over Rock Torhout. Het legendarische festival leeft voortaan verder in een boek.

De liefde tussen de Amerikaan en het Belgische publiek was zaterdagavond duidelijk wederzijds. Het concert was bovendien voor het goede doel: Moby werkt zijn Europese tour af om geld in te zamelen voor dierenrechtenorganisaties. Op de schermen van het Sportpaleis zag je dan ook af en toe de logo’s van Gaia en Vegan Brussels opduiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier