Lux festival met Raymond van het Groenewoud en De Ketnetband

Gino Kesteloot van Kortrijk Drumt. © MD
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Op vrijdag 10 mei is er Lux Live en op zaterdag 11 mei Lux Play in Rollegem. Dit is het tweeluik van het Lux festival 2024. “Met Lux Live gaan we voor spetterende live-optredens en met Lux Play benadrukken we nog meer dat kinderen zich die dag helemaal kunnen uitleven in Rollegem”, aldus Bert Vanneste, voorzitter van vzw Lux. De voorbije jaren is het Lux festival uitgegroeid tot het leukste gezinsfestival in Kortrijk.

Na twee succesvolle jaren comedy gaan de organisatoren voor iets totaal anders: muziek. Op het programma staat Kortrijk Drumt met 125 drummers, daarna opkomend talent Kimberly Penez, Raymond van het Groenewoud, Willy On Tour en Discobar Galaxie. “We gaan voor zeven uur ambiance op Rollegemplaats. Bovendien wacht er de aanwezigen enkele leuke verrassingen: zowel Kortrijk Drumt als Kimberly Penez hebben iets speciaals voorzien. Daarna sluit Discobar Galaxie Lux Live op een spectaculaire manier”, aldus muziekverantwoordelijke Peter Dekimpe. Lux Live start om 19 uur. Inkom 27 euro.

Vernieuwende activiteiten

Op zaterdag 11 mei is er Lux Play. De focus ligt volledig op (kinder)animatie. “Naast de traditionele springkastelen zijn er tal van vernieuwende activiteiten. Arte del nino zorgt dit jaar voor een echt openingsspektakel om 14 uur. Er zijn een aantal leuke knutselhoeken, illustrator Bente Pompen verzorgt een workshop, meisjes kunnen echte prinsessenjurken passen in de parochiezaal, er is ook een workshop graffiti en de Rollegemse Drumband verzorgt een initiatie drummen. Met Zeppe en Zikki, Raf Violi en goochelaar Tom hebben we ook enkele acts voorzien…”, leggen Johannes Vandenbogaerde en Jelle Janssens van de werkgroep animatie uit.

Kinderbar

“Om 18 uur is het optreden van De Ketnetband. Na het optreden sluit kinder-dj Arjoentje het festival af.” Terwijl de kinderen zich uitleven kunnen de ouders genieten van een hapje en een drankje, want het festivalterrein is volledig afgesloten. “Naast de gewone bar is er ook een kinderbar en er staan verschillende foodtrucks”, besluit Bert.

Info: www.luxfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier