Kunst Veredelt maakt muzikale reis

Kunst Veredelt vorig jaar in feestkledij net voor hun voorstelling in dezelfde Evenementenhal. (foto Jean-Pierre Leterme) © Jean-Pierre Leterme
Redactie KW

Op zaterdag 13 april stelt de Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt het muzikale project ‘Den Grooten Oversteek’ voor in de Evenementenhal in de Bollewerpstraat in Ingelmunster. Het wordt een bewogen muzikale reis in het spoor van de landverhuizers uit het begin van de vorige eeuw.

De Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt waagt zich opnieuw aan een uitdagend project. Duik in het boeiende verhaal van de landverhuizers, die begin de 20ste eeuw op zoek gingen naar hun geluk. Het orkest ging hiervoor niet over één nacht ijs en schakelde zelfs het Red Star Line Museum in voor de voorstelling: een universeel verhaal over hoop, dromen en de zoektocht naar geluk. Geïnspireerd door de reizen van miljoenen landverhuizers met The Red Star Line, de grootste rederij die België ooit heeft gekend, neemt Kunst Veredelt je mee op reis door de tijd.

Ontdek dat migratie tijdloos is terwijl je in de voetsporen treedt van de reizigers, begeleid door persoonlijke en authentieke verhalen, gebracht door Qmusic-presentator Liam Van Haverbeke. Laat je betoveren door de sfeervolle muziek en de meeslepende beelden, terwijl je zelf reiziger wordt, reizend per trein en stoomschip. Blader door dagboeken van passagiers, bekijk foto’s en filmfragmenten uit die tijd.

In de Vertrekhal

Wie weet kom je zelfs bekende medereizigers tegen of hoor je hoe het enkele gelukzoekende dorpsgenoten verging? Actueel is dat thema alvast, want al enkele maanden voert Studio 100 ‘Red Star Line’ op in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Het orkest onder leiding van Pieter Meersseman brengt een mix van eigentijdse muziek (zelfs een Belgische première!) en muziek uit de tijd van toen. Van de opwinding van de treinreis tot de ontberingen in Europa, de blik op de oneindige oceaan en de verwelkoming in de New Yorkse haven, je beleeft het allemaal. Stap binnen in de evenementenhal die voor de gelegenheid is omgetoverd tot vertrekhal van een cruiseschip. Hou je paspoort en boarding pass dus maar klaar, want de kaartjesknipper is streng. Aan de kiosk koop je de plaatselijke krant voor onderweg en laat je vereeuwigen door de fotograaf van The Red Star Line. Vergeet niet je mooiste reizigers-outfit aan te trekken, want de haven is immers de ideale plaats om selfies te nemen. Stap dus zeker mee aan boord, samen met de Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt, richting New York, voor een avond vol pakkende verhalen, prachtige muziek en meeslepende beelden van vroeger. (Patrick D.)

Zaterdag 13 april om 20 uur in de Evenementenhal in de Bollewerpstraat 92a. Toegang: 16 euro voor volwassenen, 10 euro voor jongeren beneden de 12 jaar. Reserveren via tickets@kunst-veredelt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier