Kortrijkse concert- en festivalorganisator Wilde Westen start met vier nieuwe jonge curatoren voor programmatie

Janne Samyn, Liese Claeys, Nicolas Vansteenkiste en Saar Deneckere (van linksboven in wijzerzin) krijgen in het concertseizoen 2024-2025 volledig carte blanche om enkele avonden naar hun voorkeur in te vullen. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De Kortrijkse concert- en festivalorganisator Wilde Westen heeft vier nieuwe ‘Young Curators’ geselecteerd. Ze mogen een jaar lang hun ding doen binnen de werking en programmatie van Wilde Westen.

Wilde Westen heeft vier ‘programmatoren van de toekomst’ in hun midden: Nicolas Vansteenkiste, Janne Samyn, Saar Deneckere en Liese Claeys. Het viertal krijgt in het concertseizoen 2024-2025 volledig carte blanche om enkele avonden naar hun voorkeur in te vullen.

“Ze worden deel van ons programmatieteam en worden nauw betrokken bij de concert- en festivalwerking. Wij zorgen voor begeleiding in het programmeren, communiceren en produceren van de evenementen, via workshops en advies”, luidt het bij WW.

“Via dit project geven we die jongeren de kans om ervaring op te doen in de muzieksector. Wij leren zo ook wat er speelt in hun generatie”, aldus Wilde Westen. De eerste concertavond staat gepland op 4 oktober 2024.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier