Koren uit Ledegem en Diksmuide concerteren samen

Estrella is een groep van 25 enthousiaste vrouwen die houden van zingen. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Het Ledegemse koor Estrella en het solidariteitskoor Wak Maar Proper uit Diksmuide brengen op zondag 16 april het concert Esperanza in De Kring in Ledegem.

Katrijn Deneir en Lieselot Veys, beiden lerares aan de muziekacademie in Ieper, wilden na de coronacrisis graag eens naar buiten komen met hun koor. Zo ontstond het idee voor het concert Esperanza.

Drie delen

“Verwacht geen moeilijke zware muziek. Licht klassieke muziek, popsongs en bruisende vreugdevolle muziek maken deel uit van ons repertoire”, aldus Mieke Dessein van Estrella.

Het concert bestaat uit drie delen. Zo neemt elk koor een gedeelte voor zijn rekening en wordt er ook samen gezongen. “Een uitdaging, want Estrella is een dameskoor en Wak Maar Proper een gemengd.”

Bodypercussie

Estrella is een groep van 25 enthousiaste vrouwen die houden van zingen. Meestal zingen we driestemmig. “We gaan geen enkele uitdaging uit de weg: Nederlands, Engels, Spaans, zelf bodypercussie is ons niet vreemd.”

Estrella stond 30 jaar onder leiding van dirigente Ilse Landuyt. Zij gaf in 2016 het dirigeerstokje door aan Katrijn Deneir. Katrijn studeerde piano aan het Gentse conservatorium en werkt als pianiste en koordirigent mee aan verschillende muzikale projecten. Ze geeft les aan de muziekacademie in Ieper.

Het concert aanstaande zondag start om 17 uur. De presentatie is in handen van Wim Perneel. Kaarten kosten in voorverkoop 12 euro, via miekedessein@skynet.be. De dag zelf betaal je 14 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier