Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli

De muzikanten en de dirigent hebben alvast hun breedste glimlach. Dat belooft. © CLY
Redactie KW

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen op 21 april de familievoorstelling Mowgli van de Wolvenhorde. Een uniek verhaal dat gebaseerd is op het alombekende The Jungle Book. Ze gooien het daarmee over een wat luchtige boeg en willen vooral kinderen en families aanspreken.

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem hebben al heel wat prachtige concerten en optredens op hun palmares staan, maar op zondag 21 april houden ze het wat speelser. De groep muzikanten brengt de familievoorstelling Mowgli van de Wolvenhorde naar Cultuurhuis De Leest.

“We wilden met deze voorstelling vooral kinderen en tieners warm maken om ook eens naar een muziekvoorstelling te komen. Klassieke muziek kan namelijk perfect dienen voor een jong publiek.” vertelt Gilles Demeurisse, die dirigent is van de voorstelling.

Het concert wordt er eentje met een verhaal. “We brengen het verhaal dat gebaseerd is op The Jungle Book, het boek van Rudyard Kipling. Het gaat over een jongen die grootgebracht wordt door wolven in een wereld die vaak onvoorspelbaar en best vijandig is. We snijden zo thema’s als respect, verandering en afscheid aan, maar we hebben het ook over ondeugende jongens en wijze panters.”

Bert vertelt

“We kregen met ons fanfareorkest de kans van componist Marc Goris om deze unieke voorstelling te brengen en daar zijn we natuurlijk blij om. Om het verhaal optimaal te brengen, gingen we op zoek naar een begenadigd verteller en die vonden we in Bert Verbeke. Je kan hem kennen van televisieseries als Lisa en Coppers, maar ook in de theater- en musicalwereld is hij geen onbekende. Hij zal het verhaal vertellen en het publiek helemaal meenemen in de wereld van Mowgli.”

De voorstelling gaat op zondag 21 april om 16.30 uur van start. “We hopen heel wat kinderen en jongeren naar De Leest te brengen. We zorgen daarnaast voor gratis kaarten voor organisaties voor mensen met een beperking om ook hen de kans te geven van onze voorstelling te genieten.”

Info: Tickets voor Mowgli van de Wolvenhorde bestel je via de site van De Leest. Volwassenen betalen 18 euro, kinderen jonger dan 12 jaar betalen 15 euro.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier