Koninklijke Poperingse Harmonie Sint-Cecilia start met instapharmonie ‘Popcilia’: “Voor jonge muzikantjes”

Précilia tijdens de Warmste Repetitie in het kader van de Warmste Week © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De Koninklijke Poperingse Harmonie Sint-Cecilia gaat op vrijdag 9 februari van start met de nieuwe instapharmonie ‘Popcilia’. Kinderen vanaf het eerste leerjaar leren er op een speelse manier samen musiceren.

De Koninklijke Poperingse Harmonie St. Cecilia werd opgericht in 1831. De harmonie telt ondertussen 120 leden. In 2023 konden er 20 nieuwe leden aangetrokken worden. In de loop van juli 2024 zal de vernieuwde Kring, een multifunctioneel Huis voor de verenigingen, de deuren openen. Onder andere de Koninklijke Poperingse Harmonie St. Cecilia zal terugkeren naar haar vertrouwde repetitielokaal op het Burgemeester Bertenplein. Tot die terugkeer blijven ze repeteren op de Vroonhofsite.

Précilia

“Met de aanvang van het nieuwe jaar komt de Poperingse harmonie met groot nieuws. Naast het reeds bestaande Précilia breidt de KPH-familie uit met een instapharmonie voor de allerkleinsten: Popcilia. Popcilia is een voorbereiding op Précilia die dan weer een voorbereiding is op de Koninklijke Poperingse Harmonie”, zegt Bram Meeuw namens het bestuur van de Koninklijke Poperingse Harmonie Sint-Cecilia.

“Op voorstel van dirigent Björn De Kock werd in september 2008 opnieuw van start gegaan met een jeugdensemble, Précilia. Elke beginnende muzikant, jong en oud, kan vanaf het tweede jaar instrument komen mee repeteren om zo de smaak te pakken te krijgen om op een ongedwongen en ontspannen manier in groep te leren musiceren.”

Binnenkort wordt dus ook van start gegaan met Popcilia. “We konden in de laatste jaren het succes waarnemen van Précilia en zagen al heel wat muzikanten doorstromen naar de harmonie. Iets wat onze dirigent aan het denken heeft gezet om ook de allerkleinsten reeds bij ons verenigingsleven te betrekken. In de kleinere instapharmonie Popcilia kunnen jonge muzikantjes op een speelse manier samen leren musiceren. Waar Précilia eerder focust op de iets verder gevorderde beginners kunnen we met Popcilia ook een platform bieden aan de jongste starters om hen zo de muzikale wereld te laten ontdekken binnen onze harmonie. Muzikantjes zijn welkom vanaf het eerste leerjaar met minstens drie maanden instrumentervaring”, legt Bram uit.

Repetities op vrijdag

“De repetities vinden, onder leiding van Annelies Detru, plaats in het lokaal van de harmonie op de Vroonhofsite, elke vrijdag van 17 tot 17.45 uur. (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier