JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke

De Jet Symphonic Band uit Tielt. © GF
Redactie KW

Na zeven jaar aan het roer van JET heeft Wim Belaen onlangs het dirigeerstokje doorgegeven aan Gilles Demeurisse. De 31-jarige Izegemnaar komt voor het eerst in actie als dirigent van het orkest op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in Ruiselede.

Gilles begon zijn muzikale carrière aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Izegem en trok na het middelbaar naar het Lemmensinstituut in Leuven en later ook naar het KASK conservatorium in Gent. Zijn opleiding tot dirigent volgde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Als freelance muzikant speelt hij regelmatig bij verschillende orkesten zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen, Luchtmacht en Marine, de Marinierskapel der Nederlandse Marine en de Vlaamse Opera. Als docent koper is Gilles werkzaam in Art’iz Izegem en de stedelijke Academie voor Muziek & Woord in Menen.

Geen onbekende

De nieuwe dirigent groeide op in Izegem, maar is geen onbekende binnen de JET-familie. Als dirigent van de JET Mini Band en JET Junior Band is hij al drie jaar actief bij JET. In 2025 bestaat het harmonieorkest vijftig jaar en daar kijkt Gilles nu al naar uit. “Dat jubileum vraagt om een groots evenement”, zegt hij. “Een uitdagend project waar ik nu al enorm naar uitkijk. Verder wil ik als dirigent vooral samen met het orkest verder groeien en de muzikanten blijven uitdagen met wedstrijden, thema- en openluchtconcerten en nieuwe concepten zoals pakweg een kindervoorstelling of een muzikale samenwerking.”

Zijn eerste concert als dirigent vindt plaats op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in de Smisseweg in Ruiselede, waar sinds deze maand met ‘Velo Stop Droomkerke’ een zomerbar te vinden is. De parking opent om 10 uur en het eerste deel van het openluchtconcert start om 11 uur. Om 11.30 uur is er een pauze voorzien en om 12 uur start het tweede deel. Tickets kosten 15 euro (inclusief welkomstdrankje) en zijn te bestellen via www.jettielt.be. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier