Izegem Klinkt op 14 locaties op vrijdag 17 mei: gratis avondje vol muziek en ambiance

De broers Hein en Hans Denturck brengen twee ‘moaten’ mee om Lagaar op stelten te zetten. (gf)
Wouter Vander Stricht

Vrijdag 17 mei zal je doorheen het Izegemse centrum op tal van plaatsen terecht kunnen om te genieten van sfeer en muziek. En welke weg je volgt tussen al die muzikale genres, dat bepaal je uiteraard zelf. De ‘kroegentocht’ is aan de 33ste editie toe, je kunt overal gratis binnen.

35 jaar geleden werd voor het eerst een kroegentocht gehouden in Izegem, daarmee is Izegem Klinkt in die formule de oudste van het land. In de coronajaren kon het event niet doorgaan, maar dit jaar staan de Leutvrienden weer paraat voor een avondje muzikaal vertier. De voorbereiding vergt heel wat tijd, het is ook dankzij de vele sponsors dat dit mogelijk is. “Het belooft een topeditie te worden met een waaier aan genres, voor elk wat wils.”

De cafébazen mogen hun voorkeur aangeven, anderen laten het gewoon over aan de organisatie. “Ik doe al elk jaar mee en telkens was ik tevreden over de groep die ze bij mij lieten optreden”, liet Sif Bogaert (De Vagant) noteren.

Twee centrale punten

Sommige groepen zijn vertrouwde gezichten op Izegem Klinkt, maar ook jong talent krijgt een kans. Op het Bierkasteelterras is dat dit jaar Middle of Nowhere, vorig jaar nog Girls from Below en die schuiven dit jaar op naar Leute’s. Maar er is nog talent uit de regio, van De Wilfrieds (Ingelmunster) tot de dj’s van eigen bodem die in Ariba hun kunsten zullen tonen. Niet enkel groepen uit de regio, maar ook uit andere provincies komt talent. De locaties liggen rond twee centrale punten: de Grote Markt en rond de Sint-Tillokerk. (WVS)

Line-up op vrijdag 17 mei

1. Bierkasteelterras op de Grote Markt: Middle of Nowhere

2. Lagaar: De Wilfrieds

3. Koornmarkt: Guana Coverband

4. De Vagant: No Milk Today

5. Leute’s: Girls from Below

6. Playa: Barking Bruce

7. Vlaams Huis: Teddy’s Jukebox

8. Plectrum: Arrow

9. ’t Damberd: Black Cat Suit

10. Plan B: Gudinöv

11. ’t Doolkruydt: Ides

12. In de Oude Pieter: Maximus

13. Ariba: dj’s Stekie, Yves en Michiel Cnudde

14. In ’t Geniep: Appelblauwzjigroen

Om 19 uur opent de jonge talentvolle band ‘Middle of Nowhere’ op het Bierkasteelterras. Tussen 21 en 01 uur kun je in de 13 herbergen in het Izegemse centrum terecht. De toegang is overal gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier