Indrukwekkend programma voor Kortrijk Drumt met een drumdemonstratie van Neil Cooper

Neil Cooper bezocht vorig jaar Kortrijk Drumt op het druivenfestival in Hoeilaart. We zien Gino Kesteloot links en Steve Carette rechts © Cindy Frey
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Drumsessies Gino Kesteloot in Heule telt inmiddels 19 leraren en meer dan 200 leerlingen. De drumschool bestaat al 30 jaar en hun showconcept ‘Kortrijk Drumt’ blaast volgend jaar 10 kaarsjes uit. “De groeiende naamsbekendheid zorgt voor steeds meer indrukwekkende optredens. Ook voor 2024 en 2025 staan opnieuw heel wat shows op de planning”, zegt Gino Kesteloot.

“Niemand minder dan Neil Cooper, drummer van de Ierse rockband Therapy?, komt een drumdemonstratie geven aan alle leerlingen van de drumschool”

Het drumspektakel opent op vrijdag 10 mei met 120 drummers het festival LUX in Rollegem. Samen met Raymond van het Groenewoud spelen ze het nummer Cha Cha Cha. Op 6 juli verwacht Moen Feest op ‘Rocking Saturday’ meer dan 200 drummers. “We hebben het genoegen om met gepassioneerd muzikant Chris De Brakeleer (73) te spelen. We kennen elkaar al meer dan 20 jaar. De eerste Kortrijk Drumt in de Kreun heeft hij meegedaan”, herinnert Gino zich. “Twee dagen daarvoor, op 4 juli, komt niemand minder dan Neil Cooper, drummer van de Ierse rockband Therapy?, een drumdemonstratie geven aan alle leerlingen van de drumschool. Dat stelde hij zelf voor nadat hij vorig jaar Kortrijk Drumt bezocht. Toch wel een wereldnaam voor ons.”

“We willen ons blijven vernieuwen en heruitvinden. De medley bevat liedjes van Will Tura en Arno, om ze te eren”

Kortrijk Drumt zet de Grote Markt in Tielt op stelten tijdens de Vlaamse feestdag op donderdag 11 juli. “We verwachten 200 drummers en spelen voor het eerst een nieuwe medley. We willen ons blijven vernieuwen en heruitvinden. De medley bevat liedjes van Will Tura en Arno, om ze te eren. Ik speel trouwens de kleine Will Tura in zijn documentairefilm ‘Hoop Doet Leven’. Daarvoor hebben ze archiefbeelden gebruikt van 1969. Ik was toen bijna zes jaar. We willen de medley opnemen om te tonen aan Will Tura, met mijn fragmenten van zijn film erin verwerkt.” In 2024 volgt dan nog waarschijnlijk Rock Zottegem in juli.

Kortrijk Drumt maakt zich klaar voor het grootste drumspektakel ooit in 2025, een jubileumjaar. “We willen er een grote show van maken met schermen, verschillende podia, livemuzikanten en veel spektakel. “Alle middelen die we binnenhalen, besteden we volgend jaar aan onze show. Ik blijf ernaar streven onze kwaliteit hoog te houden. Een dikke chapeau voor onze drummers ook. Zonder hen geen Kortrijk drumt.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier