Handzaamse Concertband blaast met muziekhappening de lente in

De Handzaamse Concertband speelt de pannen van het dak tijdens haar jaarlijkse muziekhappening in de Gildezaal. Ze krijgen versterking van een 10-tal leerlingen van ’t Ellebloempje. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Op zaterdag 4 mei tovert de Handzaamse Concertband de Gildezaal weer om in een muziektempel. Ook de drumband geeft het beste van zichzelf, terwijl ook een aantal leerlingen van ’t Ellebloempje de show stelen op zelfgemaakte muziekinstrumenten.

“Onze muziekhappening is een jaarlijkse traditie”, weet voorzitter Henk Willaert (54) te vertellen. “We starten om 20 uur met een optreden van onze drumband en daarna is het de beurt aan de concertband onder leiding van onze chef Martin Van Walleghem. Onze dirigent, die eind vorig jaar bij ons startte, koos alle nummers en die hebben we de laatste maanden keihard gerepeteerd.”

“Tijdens onze muziekhappening krijgen we het muzikale gezelschap van een aantal leerlingen van ’t Ellebloempje, waar ik als meester Henk in het tweede leerjaar sta. We brengen het nummer When the rain is coming en daarin gebruiken we zelfgemaakte regenmakers. Dat zijn grote, kleurrijke buizen, gevuld met spirelli of gedroogte erwten. Als je de buis draait, bootst de inhoud het vallen van de regen na, doordat er in elke buis maar liefst 90 nagels vastgespijkerd zitten. Als je weet dat ik er in de klas een tiental maakte, kan je nagaan dat ik mijn eindtermen muzikale opvoeding dit jaar zeker al gehaald heb.” (lacht)

Oberbayern

“Na het concert starten we met de voorbereidingen van ons volgende evenement, want na een kleine 10 jaar afwezigheid gaan we weer de Oberbayerntoer op. We wijken daarvoor op 30 november uit naar oc De Kouter in Kortemark, omdat we daar makkelijk 500 toeschouwers kunnen zetten. Hier in de Gildezaal lukt dat zelfs niet in twee avonden.”

“We krijgen die avond het muzikale gezelschap van de Tieltse Blaaskapelle, waar onze dirigent Martin ook in meespeelt. Het publiek krijgt niet alleen een avondje Oberbayernmuziek, maar zal ook kunnen genieten van een lekker breughelmaal. Maar eerst focussen we op onze muziekhappening van 4 mei”, besluit Henk.

Tickets: www.facebook.com/concertbandhandzame

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier