H3KTOR pakt binnenkort uit met gloednieuwe EP

V.l.n.r. zien we Bram Vanhalst (gitarist), Marijn Catry (zanger), Hans B. (drummer) en Sébastien Decock (bassist). Credits: Marijn fotografie
Redactie KW

Eind maart pakt H3KTOR uit met een nieuwe EP, getiteld ‘SQUARES’. De muziekgroep met leden uit Oekene en Menen lost zelfs al op 1 maart een eerste nummer. Daarna is het aftellen naar 25 mei, want dan volgt de release show in BoegieWoegie in Menen.

H3KTOR is een muziekgroep van vier generatiegenoten uit Oekene en Menen, die opgericht is in 2015. Net voor de corona-uitbraak bracht de band z’n eerste EP (extended play, red.) uit, dat is een klein album van zo’n twee à zes nummers.

Squares

Bijna tien jaar na de oprichting pakt H3KTOR nu uit met een nieuwe EP, getiteld SQUARES. “Wij zijn ondertussen niet alleen een band met vier leden, maar ook op maatschappelijk vlak zijn we squares”, legt Hans B. (35), drummer van dienst, uit. “Want in de urban dictionary wordt zo’n persoon omschreven als het saaie huisje, tuintje, boompje en kindje profiel. We hebben ondertussen allemaal kinderen en gaan er al eens samen op uit. Uiteraard staat ons gezin op één, maar het bracht ons wel op ideeën om er iets mee te doen.” De vier vrienden hebben zo dus wel hetzelfde doel voor ogen. “Voor ons is muziek maken een hobby”, gaat Hans verder. “Uiteraard willen we er het maximum uithalen, maar niet ten koste van ons gezin, onze gezondheid en onze vriendschap. Die balans vinden we belangrijk. Daarom repeteren we ook niet zo heel veel en altijd pas wanneer de kinderen in bed liggen, zodat we onze vrouwen ook niet al het werk laten doen. Squares dus.” (knipoogt)

Maatschappelijke blik

De nieuwste EP van H3KTOR telt vier nummers. Eén nummer wordt al op 1 maart gelost op alle streamingdiensten. Daarna volgt op 29 maart de volledige EP. “We zijn heel benieuwd naar de reacties, maar wij zijn alvast tevreden. De mensen zullen horen dat de EP opbouwend is. Het begint heel luchtig, maar per nummer gaan we naar een zwaarder thema. Op die manier hebben we het ook anders aangepakt in vergelijking met de vorige EP. Dat was toen meer een persoonlijk verhaal. Dat is het nu nog steeds, maar meer in de zin van hoe wij ons voelen naar de maatschappij toe. Met uitzondering van het slotnummer, want dat was al geschreven nog voor de komst van de nieuwe zanger.” In 2025 blaast de band tien kaarsjes uit. En dat getal doet wel iets met de groep vrienden. “We hebben alvast iets in petto, maar daar kunnen we nog niet te veel over kwijt”, klinkt het. “Wat we wel nog kunnen meegeven is dat er een releaseshow plaatsvindt op 25 mei in BoegieWoegie in Menen. Meer info daarover later via onze kanalen”, besluit Hans nog. (MB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier