Fleur waagt opnieuw haar kans bij The Voice

Bij haar vorige deelname schopte Fleur het tot de battles. Ze hoopt dat ze het dit jaar nog beter kan doen. © VTM
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Vrijdag zal een Lauwse dame met pit haar opwachting maken tijdens de Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen. Fleur Cottignies zal er het beste van zichzelf geven, al is dat niet voor het eerst. “Tijdens mijn vorige deelname heb ik heel wat geleerd, dit keer wil ik tonen dat ik het echt kan.”

“Vorig seizoen was ik toch wel wat bang, ik was amper 17 jaar toen de opnames begonnen. Dit jaar zal het anders zijn”, aldus Fleur, die vrijdag zal dingen naar een plaats in één van de teams. Ze kan alvast een troefkaart inzetten.

Tweede deelname

“Ja, vorig seizoen nam ik ook deel en schopte ik het tot in de battles. Met mijn versie van ‘What’s Up’, een iconische plaat van de groep ‘4 non blondes’, wist ik de jury te overtuigen. Uiteindelijk koos ik om deel te gaan uitmaken van Team Natalia en daar heb ik echt veel geleerd. Je mag niet vergeten dat het voor iemand van amper 17 jaar allemaal erg indrukwekkend is en dat je nog enorm veel moet gaan leren. Die kennis vergaarde ik dankzij de uitstekende begeleiding die ik kreeg. Dit jaar zal ik die kennis dan ook in de strijd gooien, in een poging het nog beter te doen dan vorig jaar.”

Toekomst

Over haar deelname moest Fleur niet veel nadenken. “Toen ik zag dat de inschrijvingen opnieuw werden geopend, had ik zoiets van ‘fuck it, ik ga ervoor’. Voor mij is het de uitgelezen kans om te tonen dat ik nog heel wat in mijn mars heb. Dit keer kan ik tonen wat ik echt kan en ik zal me dan ook volledig geven tijdens de Blind Auditions.”

“Dit keer kan ik tonen wat ik echt kan”

Hoewel Fleur amper 20 jaren op de teller heeft, heeft ze al een duidelijk beeld van haar toekomst. “Na mijn deelname aan het vorige seizoen was het voor mij al een uitgemaakte zaak: ik wil aan de slag in de wereld van de media. Dat hoeft daarom niet vóór de camera te zijn, ook andere functies spreken me enorm aan. Het is een sector met heel wat energie en creativiteit en ik kan me er volledig in vinden. Ik besloot dan ook om aan de VIVES studies ‘media en entertainment’ te gaan volgen. Het moet me volledig klaarstomen voor de toekomst, aangevuld met nieuw gevonden zelfvertrouwen.”

Dit jaar krijgt ze ook extra morele steun van haar goede vriendin Kitana (19), die in 2015 deelnam aan The Voice Kids en nu eveneens haar kans waagt in The Voice van Vlaanderen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier