Essevee pakt uit met een rapnummer: “’Oes Erte’ belichaamt de passie en toewijding van de fans richting de club”

Waregemse rapper Baloe en de broers Coorevits schreven de voorbije maanden aan een stevig elektronummer. © Essevee
Redactie KW

Een terugkeer naar eerste klasse zit er nog niet meteen in voor Essevee. Om supporters warm te maken voor het nieuwe voetbalseizoen, pakt de voetbalclub uit met een rapnummer. Het werkte daarvoor samen met de Waregemse rapper Baloe en internationaal talent van eigen bodem, Compact Disk Dummies.

Hoewel er pas midden augustus opnieuw wordt gevoetbald aan de boorden van de Gaverbeek, maakt de club zijn fans nu al warm om ook in het seizoen 2024-2025 af te zakken naar de Elindus Arena. “De hoofdrolspelers voor de gloednieuwe marketingcampagne vind je dit jaar niet tussen de lijnen, wel in de muziekstudio”, zegt Commercieel Manager Marie Werbrouck. “Waregemse rapper Baloe en de broers Coorevits, beter bekend als Compact Disk Dummies, schreven de voorbije maanden aan een stevig elektronummer met een oprechte en West-Vlaams getinte tekst. Oes Erte is een nummer geworden dat de passie en toewijding van de fans richting Essevee belichaamt. De tekst, recht uit het hart, geschreven door en voor de trouwe achterban van ons Essevee trapt de abonnementencampagne op gang.”

Jongens uit de streek

“Het is niet meteen een samenwerking die je op het eerste gezicht verwacht, maar we mogen erg trots zijn op het resultaat”, klinkt het bij Baloe en Compact Disk Dummies. “We zijn allemaal jongens uit de streek, dan is het een eer wanneer een club als Essevee met dit voorstel komt.” “Bij Essevee vinden we het belangrijk om onze lokale verankering steeds te koppelen aan vernieuwende ideeën”, vertelt Commercieel Manager Marie Werbrouck. “Voor ons is het cruciaal dat dit een campagne voor en door de fans is, want zij zijn het hart van onze club. Dat talenten als Baloe en Compact Disk Dummies willen meewerken aan dit gegeven is voor ons van onschatbare waarde.”

Fantastische song

Sciandri Jacques, persverantwoordelijke bij Essevee, vat het passend samen op zijn persoonlijke Facebookpagina. “Na een seizoen waarbij we sportief onze doelstellingen niet haalden, willen we nu vooral de supporter zelf laten horen. Gevoelens van teleurstelling en hoop, maar vooral liefde komen terug in een fantastische song van 60 seconden. Want ondanks nederlagen, overwinningen en teleurstellingen is één ding zeker. Essevee, da’s oes ziele, oes erte.” (JM)

Vanaf dinsdag 18 juni kan je terecht in de Essevee Shop of op essevee.be/abo-2425. Binnenkort hoor je de song ook op streamingdiensten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier