El Grillo in jarige Sint-Petrus en Pauluskerk

Redactie KW

De werkgroep PetrusPaulus100 organiseert op zaterdag 9 maart om 20 uur in de Sint-Petrus en Pauluskerk een concert met El Grillo in samenwerking met Cultuurwerking ‘Oekene Inviteert’, en met de steun van de Adriaen Willaert Stichting.

“Het Gentse kamerkoor El Grillo onder leiding van Inge Bollaert beheerst met twintig zangers het volledige a-capellagamma”, aldus Raoul Boucquey, voorzitter van de Adriaen Willaert Stichting. Ze brengen het programma Miserere – passietijd in de renaissance. Muziek voor de Goede Week nam een bijzondere plaats in in het oeuvre van elke componist uit de renaissance. Het nec plus ultra van dit ingetogen maar emotioneel sterk geladen repertoire is ongetwijfeld het Miserere van de Italiaanse componist Gregorio Allegri. El Grillo combineert dit meesterwerk met enkele bloedstollende reponsoria van Carlo Gesualdo en twee parels uit de laatrenaissance: de weinig uitgevoerde Musica super Threnos Ieremiae Prophetae van Tiburtio Massaino en de monumentale eerste boetepsalm Domine, ne in furore tuo van Orlandus Lassus.

Het voorprogramma met orgelmuziek van onder meer Adriaen Willaert wordt verzorgd door organist Dirk Blockeel.

Toegangskaarten inclusief receptie met de uitvoerders kosten 20 euro. Wie jonger is dan 25 jaar of een Vrijetijdspas heeft betaalt 10 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar komen er gratis in indien vergezeld van een betalend persoon. Ongenummerde plaatsen. De kerkdeuren gaan open om 19.30 uur. Reserveren kan bij voorkeur op www.petruspaulus100, of via ‘Oekene Inviteert’ of info@petruspaulus100.be. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier