Drumband Firestix uit Aarsele combineert prachtige muziek met overweldigende show

Louis Snauwaert. © KeMa
Redactie KW

Met de maand april breekt een spektakelperiode aan voor drumband Firestix uit Aarsele. In eigen dorp geven ze vijf keer het beste van zichzelf. Geïnteresseerden wachten best niet te lang want drie van de vijf voorstellingen van Firestix @ Work, van 7 tot 9 april in de parochiezaal van Aarsele, zijn reeds uitverkocht.

“De drumband Firestix maakt al vele jaren deel uit van de koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele en kan al terugblikken op een aardig palmares”, aldus Louis Snauwaert, die de leiding heeft van de jeugddrumband. “Onder de leiding van drumbandinstructeur Thierry Mannens behaalden we in 2008 de provinciale en nationale kampioenstitel in de Eerste Afdeling. Onze drumband telt een 20-tal leden.”

De drumband is niet aan zijn proefstuk toe. “In 2012 organiseerden we onze eerste eigen drumshow met drie voorstellingen. Daarbij werden zowel het ritmische, melodische en het acteertalent van de leden sterk in de kijker gezet. Ook verzorgden we in 2013 het slotspektakel op de Tieltse Europafeesten.”

Spektakel

De organisatie belooft alvast een spektakel aan de toeschouwer. “Samen met mede-instructeur Thierry Mannens ben ik met onze leden beginnen brainstormen over het ontwerp van onze show en rond verschillende jobs. Naast een paar traditionele drumstukken zullen we ook uitpakken met alternatieve zaken, waarbij behalve drums ook emmers, ladders en dergelijke gebruikt zullen worden”, blikt Louis Snauwaert vooruit. “Om het spektakel compleet te maken zullen we ook gebruik maken van uitgebreide licht- en beeldelementen die de muziek alleen maar sterker zullen maken. Een combinatie van prachtige muziek en een overweldigende show.”

Geïnteresseerden zullen wel rap moeten zijn. “Er zijn vijf voorstellingen gepland. Een op vrijdag, twee op zaterdag en twee op zondag. Op dit moment zijn drie van de vijf voorstellingen volledig uitverkocht. Enkel voor zaterdagnamiddag 16 uur en voor zondagnamiddag 15 uur zijn er nog kaarten beschikbaar. De avonden zijn allemaal uitverkocht.” (KeMa)

Kaarten: 0496 73 60 86 – www.cecilia-aarsele.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier