DJ 4T4 verlaat Izegemse hiphopband ‘t Hof van Commerce

‘t Hof van Commerce met DJ4T4 in het midden. © Christophe De Muynck
Stefan Vankerkhoven

Na 26 jaar deel uitgemaakt te hebben van ‘t Hof van Commerce verlaat Kristof Michiels alias DJ 4T4 de Izegemse hiphopgroep. Flip Kowlier en Serge ‘Dommestik’ Buyse doen voort als duo. ‘t Hof van Commerce pakte nochtans twee weken geleden uit met de aankondiging dat er in het najaar een nieuw album komt.

“Ik heb besloten uit ’t Hof Van Commerce te stappen”, kondigt Kristof Michiels alias DJ4T4 aan op de Facebook-pagina van ‘t Hof van Commerce. “Ik ben blij te mogen zeggen dat ik op het begrip mag rekenen van Buyse & Kowlier. Het waren 26 fantastische jaren met een karrenvracht aan bucketlist-momenten die ik nooit zal vergeten. Bedankt Serge, bedankt Flip, bedankt iedereen waar ik mee gewerkt heb, bedankt fans. Het ga je wel, Hof.’

Duo

Flip Kowlier en Serge Buyse reageren: “Wij bedanken ook DJ 4T4 voor alles en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière. ’t Hof van Commerce gaat terug door het leven als duo, zoals in de begindagen. Meer nog, er komt heel binnenkort een nieuw album.”

Nieuwe cd

Het is twaalf jaar geleden dat ‘t Hof van Commerce uitpakte met een cd – ‘Stuntman’ – vol nieuwe nummers. Nadien werden enkel nog verzamelaars op de markt gegooid. Eerder deze maand kondigde Flip Kowlier in KW aan dat de band dit najaar een nieuw full-album lanceert en heel binnenkort een eerste single op de wereld loslaat. Vreemd, hij deed die oproep amper twee weken geleden samen met Kristof Michiels, die nu de West-Vlaamse hiphopgroep verlaat.

De medeling op de Facebook-pagina van ‘t Hof van Commerce.
De medeling op de Facebook-pagina van ‘t Hof van Commerce.

DJ4T4 is de enige niet-West-Vlaming in ‘t Hof van Commerce. Kristof Michiels (51) is afkomstig uit Leopoldsburg, maar verhuisde begin de jaren ‘90 naar Gent om er grafische vormgeving te studeren. Als King DJ luisterde hij tal van Vlaamse party’s op. In Gent leerde hij Flip Kowlier en Serge Buyse kennen, in 1998 vervoegde hij hun band ‘t Hof van Commerce.

Soloplaat

Kristof Michiels was bij ‘t Hof verantwoordelijk voor ‘de scratches’, maar was tevens producer van de band. Sinds 2005 woont hij in Brussel, hij werkte mee aan projecten van de groep Ultrasonic en bracht in 2022 als DJ4T4 zijn eerste eigen soloplaat ‘Union Escapade’ uit. Hij is ook actief als dj bij Studio Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier