Dikke vervangt Mayorga op affiche Trax Festival in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Door omstandigheden kan Mayorga niet langer optreden op Trax Festival op zaterdag 31 augustus. Ze worden vervangen door rapper Dikke.

Trax Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 augustus op de Trax-site. Headliners zijn Black Box Revelation en Vive la Fête. Ook Mayorga, dat vorig jaar nog De Nieuwe Lichting van Studio Brussel won, zou normaal op de affiche staan. Helaas moet de band door omstandigheden afzeggen. Met Dikke heeft het festival al een vervanger.

“Mayorga zal helaas niet optreden tijdens Trax Festival 2024. Nadat eerder al enkele voorjaarsoptredens geannuleerd werden, heeft de band nu beslist om ook de resterende zomeroptredens te schrappen”, klinkt het bij de organisatie. “We begrijpen dat gezondheid op de eerste plaats komt en wensen Helena een spoedig herstel toe. We hopen van harte om haar en de rest van de Mayorgies straks opnieuw op een podium te mogen verwelkomen.”

Vervanger is dus Dikke. “Deze sympathieke Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen verovert sinds zijn debuut ‘130 Kilo’ aan sneltempo de hiphopscene. Met nieuwe muziek onder de arm zet hij deze zomer dus die veroveringstocht verder. Ga, Ga, Ga, Gasolina!”

Ook nog op de affiche: Berre, Sister May, Blain en Kimberly Penez. Die laatste won onlangs nog de Trax Contest. Nadiem Shah en Dj Tim zorgen voor de afterparty onder de luifel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier