Die Original Dorfmusikanten organiseren Heimatkonzert: “Promotie voor Blasmusik”

Met een gevarieerd programma willen de muzikanten weer tonen wat de Blasmusik allemaal te bieden heeft. © JG
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Stimmungskapelle Die Original Dorfmusikanten organiseert op zaterdag 6 april haar jaarlijkse Heimatkonzert in zaal De Fontein. In de traditie van gewezen oprichter en bezieler Marc Debruyne werd weer een onvergetelijk muzikaal programma samengesteld.

Meer dan 30 jaar geleden besloot Egemnaar Marc Debruyne een eigen blaaskapel op te richten, die de naam ‘Die Original Dorfmusikanten’ mee kreeg. Inmiddels verloor de blaaskapel met Marc haar oprichter en bezieler, maar zijn de muzikanten meer dan ooit gemotiveerd om zijn levenswerk verder te zetten. De blaaskapel veroverde in al die jaren een meer dan uitstekende naam in België en het buitenland en mag zich met recht en rede een vaandeldrager in dit genre van muziek noemen.

“Voor veel mensen is Blasmusik een onbekend genre”

“Voor veel mensen is ‘Blasmusik’ een onbekend genre en wanneer ze het voor de eerste keer te horen krijgen zijn heel wat van hen aangenaam verrast”, vertelt Katharina Eloot. “Onder het motto ‘onbekend is onbemind’ is het onze drijfveer om deze prachtige, in hoofdzaak Böhmische, Blasmusik te promoten bij de niet-kenners. Onze slagzin is niet voor niets ‘Stimmungsvolle Blasmusik mit Herz und Swung !’. Ons jaarlijks Heimatkonzert is de ideale gelegenheid om onze trouwe liefhebbers te laten genieten en de nieuwe toeschouwers te laten zien wat we kunnen.”

Gevarieerd programma

“Ook dit jaar bieden we tijdens ons concert een gevarieerd programma en een mooi overzicht van wat de Blasmusik allemaal te bieden heeft. We brengen ook dit maal een mooi waaier aan polka’s, walsen en marsen. Onder andere onze klarinetten en onze drummer zullen de aanwezigen van een schitterende solo laten genieten.”

“Helaas zijn we om diverse redenen een aantal muzikanten verloren, dus nieuw bloed is zeker welkom.”

Het Heimatkonzert vindt plaats in zaal De Fontein in de Fonteinestraat 22 in Pittem. Het concert start om 20 uur en kaarten kosten 10 euro. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Kaarten zijn te verkrijgen bij alle muzikanten of kunnen telefonisch besteld worden via 0498 04 45 04. Het verschuldigde bedrag moet overgeschreven worden op rekeningnummer BE82 0018 2932 0168 met vermelding van ‘naam, voornaam en het aantal volwassenen (en kinderen)’. De kaarten worden dan op naam aan de ingang klaargelegd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier