De Copains eerste fanclubhuis van Phil Kevin in West-Vlaanderen: “Niet alleen artiest, ook echte vriend”

Timothy Vandenbussche, Phil Kevin en Manolito Ovenberghe tijdens inhuldiging van het officiële fanclubhuis van Phil Kevin. (foto ACK)
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

De Copains, het restaurant op de Markt in Houthulst, is officieel het West-Vlaamse fanclubhuis van Phil Kevin geworden. De zanger zelf kwam naar de opening en uiteraard kwamen de fans in grote getale naar De Copains om er met hun idool op de foto te gaan, een praatje te maken en vooral ook naar zijn liedjes te luisteren.

Timothy Vandenbussche (31) en Manolito Ovenberghe (33) openden in november 2022 het restaurant De Copains, vroeger bekend als De Zilverberk en daarna Petit Bouchez. Timothy en Manolito gaven er meteen de naam De Copains aan en zorgden voor een eigen, gezellig interieur waar ook kinderen welkom zijn, met daarnaast uiteraard een fijne keuken en verfrissende drankjes ook van lokale brouwerijen.

Leuke avonden

“Iedereen van harte welkom, het is voor ons allemaal een feestelijke dag vandaag”, speechte Timothy. Phil is voor ons ondertussen niet langer zomaar een artiest die hier het kot op stelten komt zetten maar een echte vriend samen met zijn vrouw Kristien. We werden door Phil uitgekozen om het eerste fanclubhuis in West-Vlaanderen te zijn, wat een eer! Dat brengt ons naar een toekomst waar nog heel wat leuke avonden en activiteiten staan te wachten. Nu nodigen we iedereen uit om samen het glas te heffen op dit mooie moment.”

De Copains zorgden voor een gratis receptie waarna een hapje gegeten werd en Phil Kevin met een wervelende show iedereen meetrok in de ambiance. Phil Kevin (55) is zeker geen onbekende in de Vlaamse showbizz, hij stond al op de planken in 1989.

“Van opleiding ben ik balletdanser en choreograaf, ik had een dansschool die nu verdergezet wordt door mijn zoon. Het is eerder toevallig dat ik met zingen begon”, vertelt de artiest. “Voor een weddenschap onder vrienden nam ik een plaatje op, toen nog op vinyl. In eerste instantie gebeurde er niet veel mee; de Vlaamse artiesten kwamen weinig aanbod op radio en tv. Dat veranderde later toen met Tien Om Te Zien de Vlaamse zangers en zangeressen ineens meetelden. Toen bracht ik Komaan en doe het uit, een melodie die bleef hangen en we waren vertrokken.”

Tweede thuis

Tegenwoordig woont Phil in Tenerife maar hij blijft een vaste stek hebben in Sint-Truiden. “Ik woon in Tenerife maar werk de wereld rond: ik treed op in Thailand, in de USA in Miami en Florida, in de Caraïben, in Tenerife, in Vlaanderen…, in verschillende hotels, op cruises. Mijn thuis is Tenerife en Sint-Truiden maar West-Vlaanderen is mijn tweede thuis, altijd al geweest.”

Timothy en Manolito zijn voor Phil Kevin geen onbekenden. “De familie van Manolito ken ik al heel lang, zij zijn al fan van in mijn beginjaren. Dat, het feit dat heel wat fans naar De Copains komen en dat ik er zelf ook naartoe kom, zorgden ervoor dat we een samenwerking opgezet hebben en dit fanlokaal boven de doopvont hebben gehouden. Het is de bedoeling dat we hier regelmatig een optreden en dergelijke organiseren, ik ga ook jaarlijks met mijn fans op cruise. Vorig jaar gingen 130 fans mee.”

“Die cruise wil ik ook hier gaan promoten. Wie lid wil worden, kan via de website zijn e-mail doorgeven en inschrijven om op de hoogte te blijven van alle extra promoties en de laatste nieuwtjes. Ik wil al wel verklappen dat ik rond 23 augustus een nieuwe versie van Komaan en doe het uitbreng, een versie die helemaal up-to-date is.”

Geen manager

Phil Kevin doet alles zelf; hij heeft geen manager. “Zelf doen is misschien wat veel gezegd, maar mijn vrouw, met wie ik al 29 jaar samen ben, is mijn manager, doet de belichting en is mijn alles”, lacht Phil Kevin. “Als aanduiding dat De Copains het enige echte West-Vlaamse fanclubhuis, zijn krijgen ze van mij een fotokader met de tekst waar iedere fan zich thuis voelt. Dat is heel uniek en enkel voor het échte fanclubhuis bestemd.”

Manolito en Timothy toonden zich heel blij met het geschenk en talloze fans die aanwezig waren genoten nadien nog van een optreden van hun idool en bleven nog heel lang nafeesten.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier