Damse zanger-gitarist Angello K. Atim lanceert eerste blues single ‘Chance’

Angello K. Atim heeft zijn eerste single uit. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Damse zanger-gitarist Angello K. Atim (19) heeft zijn eerste single ‘Chance’ online gelanceerd. “Het is een bluesnummer over kansen grijpen in het leven, rechtstaan als je in een diepe put zit”, zegt deze laatstejaars leerling aan OLVA.

Angello Komagum Kaffero Atim werd in Oeganda geboren, maar belandde negen jaar geleden samen met zijn moeder Jackie Atim in Sijsele: “De liefde bracht ons naar hier, want mijn mama huwde met Bruggeling Philippe Dejonghe.

Sterk

“Het heeft drie jaar geduurd, eer wij een visum kregen en naar België mochten komen. De overheid wou eerst onderzoeken of het niet om een schijnhuwelijk ging”, zucht Angello K. Atim, wiens familienaam ‘Komagum’ in het Luganda ‘ik ben sterk, kraak niet onder druk’ betekent.

Het wekt bijgevolg geen verwondering dat hij nu vooral bluesrock vertolkt, zij het vermengd met Afro beats: “Mijn moeder baatte een café uit in Oeganda, als kind hoorde ik al nummers van Jimi Hendrix, ZZ Top en Chuck Berry, maar ook van de Congolees Papa Wemba. Op het internaat zong ik in een koor. Toen wij naar België verhuisden, moest ik mezelf terugvinden in een nieuw land.”

Politiecommissaris

“Ik leerde omgaan met de rare reacties op mijn donkere huidskleur, via de krachtbal in Moerkerke en het Mega jeugdkoor in Sijsele kon ik mij goed integreren. Toen mijn beste vriend Matteo Rasemont mij vijf jaar geleden vroeg om te zingen in de bluesrockband Goe Poeier, twijfelde ik niet.”

“Sedertdien maak ik deel uit van die band, die aanvankelijk covers bracht, maar nu met ‘4th Street Boogie’ een eerste eigen single op vinyl uit heeft”, zegt Angello.

Politie

“Gaandeweg heb ik mij in de muziek verdiept. Voor 40 euro kocht ik mijn eerste akoestische gitaar, waarop ik begon te experimenteren. Gitaarlessen heb ik amper gevolgd, ik speel nummers na op het gehoor. ‘Hey Joe’ van Jimi Hendrix is mijn favoriete cover, maar ik ‘verengels’ zelfs nummers van Goldband.”

“Inmiddels heb ik al in heel wat cafés opgetreden. En nu is er mijn eerste single ‘Chance’ die ik op mijn slaapkamer opgenomen heb. Mijn ambitie? Het publiek een gezellige avond bezorgen, want mijn droom is na mijn studies rechten om magistraat of politiecommissaris te worden.” (SVK)

Angello K. Atim zie en hoor je aan het werk op 9 juni om 18 uur in Ma’Bluescafé in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier