Damme biedt nu ook muziekatelier aan

We herkennen burgemeester Joachim Coens, Jasper Pillen, Wim Maeseele en Bart Naessens. © DC
Redactie KW

In Damme zal vanaf volgend schooljaar ook het muziekatelier georganiseerd worden als onderdeel van het deeltijds kunstonderwijs van het Conservatorium van Brugge. “Door de samenwerking blijven we op lange termijn voorzien in een kwalitatief muziekatelier”, zegt burgemeester Joachim Coens.

Het Damse stadsbestuur organiseert sinds 2003 kunstateliers. Sinds 2007 organiseert het ook muziekateliers en sinds 2010 kunnen kinderen zich ook jaarlijks inschrijven voor een theateratelier. Het geheel ervan wordt als ‘creatieve ateliers’ gepresenteerd en die hebben plaats in de Cultuurfabriek en of Rostune, beide vlak bij elkaar in de Stationsstraat in Sijsele.

Vertrouwde locatie

Vanaf volgend schooljaar wordt het muziekatelier echt georganiseerd in samenwerking met het Conservatorium van Brugge. De lessen blijven plaatsvinden op de vertrouwde locatie in Sijsele maar worden dus praktisch georganiseerd en gegeven door leerkrachten van het Brugse conservatorium. “Door de samenwerking met het conservatorium blijven we voorzien in een kwalitatief muziekatelier”, zegt burgemeester Joachim Coens (cd&v plus).

“We werken al langer op een gelijkaardige manier samen met de gemeenten Oostkamp, Jabbeke en Zuienkerke en zijn verheugd dat Damme daar nu ook bij komt”, vult Brugs schepen van Stedelijk Onderwijs Jasper Pillen (Voor Brugge) aan. “Ons conservatorium – met sterke directie, dito leerkrachtenkorps en prachtig vernieuwde infrastructuur – zit duidelijk in de lift en deze samenwerking betekent opnieuw een groei met extra uren en mensen.”

Aanbod uitbreiden

“Het conservatorium van Brugge begint met het consolideren van het huidige muziekaanbod en heeft de ambitie om in de toekomst uit te breiden. Piano en gitaar blijven de belangrijkste instrumenten en afhankelijk van de interesse van de leerlingen wordt overwogen om zanglessen en andere instrumenten aan te bieden. De samenwerkingsovereenkomst tussen Damme en het Conservatorium Brugge wordt afgesloten voor onbepaalde duur en omvat afspraken over accommodatie, didactisch materiaal, leerlingenadministratie, onderwijzend personeel en de organisatie van activiteiten”, besluit Joachim Coens. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier