‘Caals zingt Hazes’ voor het Kinderkankerfonds

Marc Snoeck (links) en Luc Caals. (foto PADI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op donderdag 24 maart staat Luc Caals om 20 uur met zijn programma Caals zingt Hazes in De Leest in Izegem in een organisatie van goede vriend Marc Snoeck, die de opbrengst schenkt aan het Kinderkankerfonds.

Ook acht topmuzikanten staan op het podium. Voor Luc is het niet de eerste keer dat hij een dergelijk showprogramma voorstelt. “In 2004 overleed de enige échte André Hazes. Ik wachtte nog tot in 2005 vooraleer ik begon met een optreden Caals zingt Hazes. Vanwaar zijn voorliefde voor de muziek van André Hazes? “Ik sta 50 jaar op het podium. Toen ik begon, zong ik vooral songs van onder andere Johny Jordaan. Ik leerde de muziek van André Hazes kennen. Die liedjes passen perfect bij mijn stemtimbre. Toen André nog op deze aardbol vertoefde, had ik het geluk hem twee keren persoonlijk te ontmoeten. Mijn favoriete liedjes zijn, Zij gelooft in mij, Kleine jongen en Geef mij je angst. Maar Hazes heeft zoveel mooie songs. Tijdens mijn optreden breng ik er 24 én dit op mijn eigen manier. Daarom dat mijn optreden ook Caals zingt Hazes heet.”

Goede vrienden

Organisator Marc Snoeck uit Izegem luisterde aandachtig toen Luc aan het vertellen was. Het is ook niet de eerste keer dat Marc iets organiseert in zijn eigen stad Izegem. “Ik liet vijf keer de show van Het Witte Paard naar Izegem komen. De opbrengst ging altijd naar een goed doel: de palliatieve eenheid, ‘t Pandje, Kinderkankerfonds, Beschut Wonen, Vriendenkring van de brandweer. Nu komt Luc Caals af en de opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds. Luc ken ik al jaren net zoals ik al vele tientallen jaren een goede band heb met Het Witte Paard in Blankenberge.”

Info of boekingen (ticket: 20 euro): www.deleest.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier