BWANA vervangt Mayorga; switch op vrijdag in line-up op Bosmolens Ommegang

Friedel Dufait (BWANA) als winnaar van De Nieuwe Lichting 2024. © Instagram
Wouter Vander Stricht

In de programmatie voor de openingsavond van Bos Ommegang moest noodgedwongen een switch gemaakt worden. De beloftevolle band Mayorga moest afzeggen en wordt vervangen door BWANA, het al even beloftevolle project rond Friedel Dufait, op amper 19-jarige leftijd winnaar van De Nieuwe Lichting 2024 van StuBru.

Op Bosmolens Ommegang hebben ze er een patent op jong talent te lanceren. Kansen bieden aan jonge artiesten is er elk jaar bij, dit jaar staat op vrijdag 26 juli ook Odo geprogrammeerd. Daarbij gaat programmadirecteur Eddy Bral ook gretig shoppen in de honderden bands die via De Nieuwe Lichting van Studio Brussel op zoek zijn naar de ultieme doorbrak. Nu Mayorga omwille van gezondheidsredenen moest afhaken, werd met BWANA een ander groot talent gestrikt. De Oostendse Friedel Dufait heeft het vermogen om met BWANA een ‘one-woman-band’ te vormen, maar ze verzamelde ook een live band rond zich. Die zal te horen zijn tussen de optreden van Odo en de Guy Swinnen Band door. “In al die jaren is het de eerste keer dat we zo kort bij de feesten nog iemand moesten vervangen, maar dat hebben we gelukkig op een kwaliteitsvolle manier kunnen doen”, zegt Eddy.

Op zaterdag 27 juli gaat men op Bosmolens de dj-tour op met heel wat toppers uit het circuit, op zondag zijn Luc Steeno en Willy Sommers de publiekstrekkers.

Meer info op www.bosmolens.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier