Birch-Log Burning brengt ode aan Bob Dylan

Roel Vandommele (links) en Kristof Lefevre van Birch Log Burning. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Roel Vandommele en Kristof Lefevre uit Emelgem maken zich op voor hun negentigste optreden samen. Het duo vormt al een aantal jaar Birch-Log Burning en binnenkort brengen ze voor de laatste keer hun optreden Jokerman, een muzikale reis door het leven van Bob Dylan. Een nieuwe voorstelling begint intussen ook al vorm te krijgen.

In 2016 ontstond Birch-Log Burning, een groep met twee mannen en evenveel gitaren. Roel Vandommele en Kristof Lefevre kennen elkaar al jaren, maar besloten om samen muziek te maken. “Kristof en ik zingen allebei bij Mannenkoor De Kerels in Emelgem en we waren daarnaast goede vrienden, zo ging de bal aan het rollen”, begint Roel.

De twee maakten een eerste voorstelling Stardust, waarin ze de geschiedenis van de rock & roll belichtten en spraken van Elvis tot punk. Daarna kwam Jokerman over het leven en werk van de grootste artiest aller tijden, Bob Dylan. “We brachten Jokerman intussen al op verschillende plaatsen en cafés. Zo waren we onder andere te gast in café Mississippi in Gent, maar traden we ook op in De Leest. Op vrijdag 22 maart om 20.30 uur spelen we voor het laatst Jokerman in De Schaduw in Ardooie.”

De voorstellingen van het muzikale duo zijn meer dan alleen muziek. “Uiteraard zingen en spelen we, maar daarnaast vertellen we ook pittige anekdotes en verhalen. Ook vinylplaten zijn een vast deel van onze voorstellingen.”

negentig optredens

De laatste voorstelling van Jokerman is meteen ook het negentigste optreden van het duo. “We wilden er iets speciaal van maken en daarom hebben we enkele special guests uitgenodigd. Wie dat precies zijn, dat houden we natuurlijk nog geheim”, kondigen de twee aan. “Na onze voorstelling zal er een Dylan dj-set zijn, van een dj die enkel vinylplaten draait. Daarnaast zal er die avond een tweedehandsboekenverkoop rond Dylan zijn.”

De heren zullen ook na 22 maart niet stilzitten. “Onze volgende voorstelling krijgt de titel TRNSFRMR en wordt er eentje over Neil Young, de muzikale kameleon.” (MV)

Tickets voor de laatste Jokerman kosten acht euro in voorverkoop en tien euro aan de deur, je koopt ze makkelijk via www.deschaduw.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier