Belgian Quo Band mag in de Metal Dome op Graspop spelen

De Belgian Quo Band: v.l.n.r. Rik Michels (Tielt), Geert Callens (Poelkapelle), Wesley Jaques (Torhoutse afkomst) en Lieven Vandenbroucke (Torhout). © De Pourcq Michel
Johan Sabbe

Mooi nieuws voor de Belgian Quo Band, de bekende tributeband van de Britse rockgroep Status Quo. Het West-Vlaamse viertal mag namelijk aantreden in de Metal Dome, de grote tent van het festival Graspop Meeting in Dessel. Dat gebeurt op zaterdag 22 juni om 1 uur in de vroege morgen, op het moment dat de metalconcerten afgelopen zijn en er ruimte gemaakt wordt voor wat rustiger muziek. Al is de Belgian Quo Band naar eigen zeggen van plan om te rocken als de beesten.

Ook zachtste nummer

De tributeband bestaat uit zanger-gitarist Rik Michels uit Tielt, zanger-gitarist Geert Callens uit Poelkapelle, bassist Lieven Vandenbroucke uit Torhout en tot slot drummer Wesley Jaques, afkomstig uit Torhout. Laatstgenoemde is ook de manager van de groep. “Op Graspop mogen spelen is fantastisch”, zegt Wesley. “De tent waarin we optreden, heeft een capaciteit van ongeveer 6.000 mensen. Het is dezelfde tent waarin Helmut Lotti vorig jaar zijn meer dan geslaagde metalconcert gaf.”

Als rockgroep is de Belgian Quo Band op een groot metalfestival als Graspop uiteraard een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar dat schrikt Wesley niet af. “We hebben vorig jaar al op Alcatraz in Kortrijk mogen spelen en houden daar niets dan mooie herinneringen aan over. Zelfs met ons zachtste nummer In The Army Now zongen veel metalfans enthousiast mee.”

Naar het buitenland

Tegenwoordig wordt de Belgian Quo Band veel voor concerten in het buitenland gevraagd. “Zowel in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk als Oostenrijk”, aldus Wesley. “Soms moeten we zelfs optredens weigeren, omdat het wat te veel wordt. We zijn uiteindelijk amateurs met elk een gewone job en een gezinsleven. Het moet doenbaar blijven. Gelukkig hebben we de luxe te kunnen selecteren.”

“Een opportuniteit als Graspop laten we natuurlijk niet schieten. We zouden gek moeten zijn. We zullen ons mannetje proberen te staan tussen al dat metalgeweld (lacht). Ik kijk er nu al verlangend naar uit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier