Izegems museum Eperon d’Or geeft duizenden borstels uit kunstwerk weg

Museum Eperon d'Or schenkt duizenden borstels weg die deel uitmaakten van een tijdelijke kunstinstallatie voor de expo ‘Borstelgevoel’ © Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Het Izegemse stadsmuseum Eperon d’Or heeft een opmerkelijk zoekertje op 2dehands.be geplaatst. Ze schenkt duizenden borstels weg die deel uitmaakten van een tijdelijke kunstinstallatie voor de expo ‘Borstelgevoel’, maar die moest ondertussen plaats ruimen voor nieuw werk.

De tijdelijke expo ‘Borstelgevoel’ belichtte twee jaar geleden het werk van 26 kunstenaars die op artistieke wijze aan de slag gingen met kokosborstels. De absolute blikvanger was toen een kleurrijke kunstmeridiaan gemaakt uit duizenden kleine borstels. Het ging om een installatie van kunstenaar Willy Cauwelier, waarbij het werk een borstelvloer van 100 m² vormde, geïnspireerd op het werk van de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan.

“Sommige borstels zijn met silicone op de rug vastgekleefd, maar de silicone kan er terug af”, weet museummedewerker Piet Van Coillie. “De borstelharen zijn ingekort, zodat je er op kan lopen. Dit lijkt ons ideaal voor kunstenaars en creatievelingen, jeugdbewegingen of voor het aanleggen van een heuse borstelskipiste”, knipoogt hij.

Het museum heeft gele, blauwe, witte, zwarte en rode borstels in de aanbieding. “Het kunstwerk in zijn geheel wegschenken, bleek praktisch onmogelijk. De borstels zijn ondertussen allemaal los en zijn verzameld op acht paletten, maar kunstenaar Willy wil ongetwijfeld wel tips geven voor wie een gelijkaardig werk wil maken”, besluit Piet.

Het zoekertje kan je vinden op 2dehands.be via de code ‘m2019384980’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier