For Freedom Museum pronkt met nieuw overdekt terras: “Eerbetoon aan legendarische burgemeester Frans Desmidt”

Een nieuw overdekt terras werd afgelopen weekend geopend. © MM
Redactie KW

Het For Freedom Museum in Knokke-Heist is opnieuw uitgebreid. De cafetaria van het museum werd al een hele tijd te klein en daarom gingen de broers Jones aan het verbouwen. Het resultaat is een een nieuw overdekt terras dat afgelopen weekend werd geopend. Het is meteen een eerbetoon aan de legendarische burgemeester Frans Desmidt.

Sinds hun passage in het tv-programma ‘Andermans Zaken’ gaat het Freddy en Danny Jones voor de wind. Hun For Freedom Museum trekt jaarlijks duizenden bezoekers en die kunnen vanaf nu genieten van een drankje op het overdekte terras.

“Al voor de coronacrisis moesten we vaststellen dat onze cafetaria te klein werd”, vertelt Danny Jones. “Grote groepen bezoekers op een aangename en comfortabele manier ontvangen was bijvoorbeeld geen optie. Daarom beslisten we 4,5 jaar geleden al dat een overkapping de enige oplossing was.”

Eerbetoon

Het resultaat is nu volledig afgewerkt en vormt meteen een eerbetoon aan de legendarische burgemeester Frans Desmidt. Het terras werd namelijk naar hem vernoemd. Niet toevallig, want het verhaal van de burgemeester sluit aan bij het thema van het museum.

Frans Desmidt is de burgemeester die tijdens de bezetting en de Tweede Wereldoorlog werd afgezet en afgevoerd naar een concentratiekamp. Daar stierf hij in 1944 uit ontbering.

“We zullen hier ook lezingen en thematentoonstellingen houden”, zegt Danny. “We danken ook Michel Desmidt, kleinzoon van Frans. Hij schonk foto’s, archiefstukken en een heel mooie schilderij.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier