Expo ‘Arno. The Show of Life’ verwelkomt 10.000ste bezoeker

Vlnr. Danny Willems, Inge Alloo, metgezel Markoen Vanthuyne en schepen Bart Plasschaert. © GF
Redactie KW

Nog geen twee maanden na de opening kan de expo ‘Arno. The Show of Life’ al op een indrukwekkende mijlpaal rekenen. Maar liefst 10.000 mensen bezochten de tentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen. De expo werd samengesteld door fotograaf en boezemvriend Danny Willems, die er het unieke leven van rocklegende Arno belicht. Met zijn prachtige beelden weet hij een ruim publiek te beroeren.

Curator Danny Willems, tevens boezemvriend van Arno, presenteert in de Venetiaanse Gaanderijen een bijzonder eerbetoon aan Le Plus Beau. Wat begon als een ontmoeting via een gemeenschappelijke vriend groeide uit tot een beeldbepalende professionele samenwerking die meer dan vijftig jaar zou duren. Willems, die de lens op zijn vriend richtte, documenteerde niet alleen de carrière van een rockheld, maar ook een leven samen, van het moment dat ze jongens waren tot de dag dat ze grijs waren. ‘The Show of Life’ vertelt hun verhaal door middel van beelden uit indrukwekkende fotoshoots, albumcovers, muziekvideo’s en persoonlijke snapshots onderweg.

10.000 bezoekers

De interesse voor de expo is zo groot dat eerder al de beslissing werd genomen om de openingstijden uit te breiden. Naast de reguliere openingstijden in de namiddag, zijn bezoekers nu ook welkom op zaterdag en zondag in de voormiddag, van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens de krokus- en paasvakantie is de expo dagelijks open van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.

Op vrijdag 16 februari, nog geen twee maanden na de opening, verwelkomt de expo haar 10.000ste bezoeker. Curator Danny Willems is bijzonder blij met het succes: “Dat we al zo snel de kaap van 10.000 bezoekers ronden, is echt waanzinnig. Ik vind het een ongelofelijk eer dat, wat begon als een buitengewoon persoonlijk project, zo’n ruim publiek weet te beroeren. Dit is het bewijs dat Arno – de muzikant én de mens – in de harten van een heel ruim publiek nog steeds alive and kicking is.”

“Voor onze stad, die bijzonder trots haar rijke muzikale erfenis draagt en bovendien inzet op het tonen van internationaal vermaarde fotografie, is deze expo een echte buitenkans. We wilden een tentoonstelling creëren die zowel boeiend als toegankelijk is, en het is geweldig om te zien hoe dit resonantie vindt bij zo’n divers publiek”, zegt schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert.

De 10.000ste bezoeker, Inge Alloo, werd feestelijk ontvangen en kreeg een gesigneerde catalogus van de expo. De expo wordt met een knal afgesloten op dinsdag 21 mei 2024, de dag dat Arno 75 zou zijn geworden. Het doek valt met een feest vol muziek en joie de vivre en is open voor iedereen die dit unieke moment wil vieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier