Megaproductie Dogville in leegstaand fabriekspand in Roeselare

© Stefaan Beel
Redactie KW

Van vrijdag 22 september tot zaterdag 7 oktober spelen in Roeselare zestig acteurs een theaterbewerking van de bekende cultfilm Dogville. Dit sociaal-artistiek project is een initiatief van Cultuurkapel De Schaduw samen met heel wat partners.

“We zijn heel erg enthousiast over dit project”, vertelt Jonah Muylle van De Schaduw. “Eerder al produceerden we projecten buiten onze cultuurkapel en ook eerder al waagden we ons al aan megaproducties als Maustrophopie en Midzomernachtsdroom en ook deze productie zal de grenzen weer wat verleggen.” Regisseur Eric Meirhaeghe begeleidt ruim zestig acteurs om deze filmparel op de planken te zetten. De samenwerking tussen semi-professionele acteurs, amateurs en mensen die nog nooit op de planken zetten is uniek. Er zullen ook een pak kinderen op de set rondlopen en er werken ook drie vluchtelingen mee.

Ook het pand waarin Dogville wordt opgevoerd, is uitzonderlijk. In een zijstraatje van de Rotsestraat wordt volgend jaar de woon-kmo-groene zone Beverbrugge opgestart. Voorlopig staan nog enkele panden, waaronder een grote hangar, te wachten op de afbraak. “En we mogen hier nog tot het einde van het jaar ons ding doen”, glundert Jonah. Dogville is een coproductie van Cultuurkapel De Schaduw, De Spil, stad Roeselare en de provincie West-Vlaanderen. Voorts werken zo’n honderd vrijwilligers mee om dit grootse theaterproject tot een goed eind te brengen.

(BCR)

Tickets via www.despil.be kosten 13 of 15 euro en er is ook een all-in formule voor 50 euro met een ‘farm-to-table’-menu van De Overburen. Voorstellingen op 22, 23, 28, 29, 30 september en 1, 5, 6 en 7 oktober.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.