Vijf Oostendse hedendaagse kunstgalerieën presenteren kunstproject InfluENSORed in aanwezigheid van minister-president Jambon

In aanwezigheid van minister-president Jan Jambon, intendant Wim Vanseveren, schepen Bart Plasschaert en de vijf galeristen van Oostende.art werd InfluENSORed, een van de ruim zestig initiatieven binnen het Ensorjaar officieel ingeluid. © ML
Marc Loy
Marc Loy Medewerker KW

Op zaterdag 2 maart werd in het kader van het Ensorjaar het project InfluENSORed gelanceerd in Galrie P. op de Oosthelling in Oostende.

Vijf hedendaagse Oostendse kunstgalerieën staken vorig jaar de koppen samen en richtten de vzw Oostende. art op om met gezamenlijke initiatieven de hedendaagse kunst in de stad aan zee te promoten, meer kunstliefhebbers naar de stad te lokken en het boeiende kunstaanbod alhier een breder platform te geven. Naar aanleiding van Ensor 2024 zetten de vijf initiatiefnemers het project InfluENSORed op dat nu werd voorgesteld in Galerie P. in aanwezigheid van minister-president Jan Jambon, intendant van het Ensorjaar Wim Vanseveren en schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert.

“Door het organiseren van galerieweekends maakten we het afgelopen jaar de kunstliefhebbers wegwijs in ons aanbod en we namen ook als groep deel aan de Internationale Fotobiënnale 2023. Recent nog lanceerden we onze website Oostende.art waar je in één oogopslag ziet ‘wat de pot schaft’ in de vijf galerieën. We hopen nog meer kunstgalerieën bij ons project te kunnen betrekken in de toekomst”, zegt drijvende kracht achter het project Bart Ramakers van Galerie P.

Jonge kijk op oude meester

Met InfluENSORed focust Oostende.art speels en afwisselend in op de kijk van jonge en mature binnen- en buitenlandse kunstenaars versus het werk van de Oostendse meester, componist, rebel, wereldverbeteraar, groot ego, onbegrepen profeet, milieuactivist, dierenvriend en eeuwig onbegrepene en dit 75 jaar na zijn overlijden. Momenteel loopt in die context werk van de Hongaarse kunstenaar Orlando Morosini in in Oever Galery, laat CAS Ruth Devriendt aan bod komen, laat Noir de Noir meer dan twintig kunstenaars reflecteren op het thema van de expo in Mu.ZEE ‘rose, rose rose à mes yeux’ bereidt AHWNN een solotentoonstelling voor van de Griekse kunstenaar Socrates Fatouros en stelt Galerie P. werk tentoon van de jonge Brusselse kunstenaar Clément Jacques-Vossen.

Meer info: www.oostende.art.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier