Vierde Kunstwandeling door kunstkring Da’s Art: Liefst 61 inwoners stellen hun locatie ter beschikking

V.l.n.r. Danny Derycker, Martine Van Litsenburgh, Arlette Lems, Manuela Bubendey en Erwin David van kunstkring Da's Art tijdens de voorstelling van de vierde kunstwandeling. (foto PM) © PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Organisator Erwin David is in zijn nopjes met de komende kunstwandeling die door de straten in de Gistelse deelgemeente Snaaskerke start op 1 april en loopt tot 31 juli.

“Dit jaar hebben we maar liefst 15 deelnemende kunstenaars”, vertelt Erwin, voorzitter van de lokale kunstkring Da’s Art. “Het initiatief gaat uit van mezelf, in samenwerking met de cultuurdienst van de stad. Het is al de vierde maal dat we als kunstkring deze wandeling organiseren. De eerste editie was eerder kort, want die was in coronatijd. Dit jaar gaat het om een luswandeling over 6 kilometer en die wordt aangegeven door een bewegwijzering. Dat de inwoners van onze gemeente enthousiast zijn, bewijst dat we maar liefst 61 locaties hebben waar kunstwerken kunnen bezichtigd worden. Zowel van achter de ramen als in de tuinen van de dorpsbewoners. We zijn die mensen dankbaar voor hun medewerking.”

De route start in de Dorpstraat ter hoogte van het nummer 91 en eindigt in dezelfde straat ter hoogte van het nummer 105. “De aangeboden kunst is een diversiteit van mooie werken”, gaat Erwin verder. “Schilderijen hangen achter de vensters. Er is keramiek te bewonderen, ijzerwerk, beeldhouwwerken in meerdere tuinen en zelfs een tekening vervaardigd uit lucifers.”

“Door het scannen van een QR-code kan de route makkelijk gevolgd worden. Het verschaft eveneens de gegevens van de kunstenaar. De wandeling kan op eigen tempo gedaan worden. Genieten van de verschillende kunstwerken is de boodschap.”

De 15 kunstenaars die de editie 2024 brengen, zijn Freddy Bultynck, Danny De Zutter, Trees Van Meerbeeck, Alain Decraene, Eddy Seynaeve, Patrick Steens, Chris Vandamme, Wendy Pauwels, Chris Blommaert, Lucien Van Den Bruaene, Wilma’s ceramics, Roland Ide, Christine Micholt, Redgy Verlaecke en Erwin David. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier