Retrospectieve hommage aan Ivan Good in Lissewege

Morgan, de zoon van Ivan Good, en zijn schoondochter Delphine Van Isacker zijn de galeriehouders van Galerie Good VI, waar de expo plaatsvindt. © ML
Redactie KW

In Galerie Good VI in Lissewege vindt nog tot 30 maart een retrospectieve hommage plaats aan schilder Ivan Good (1930-2019).

Ivan Good, telg uit een Brits-Deense familie, woonde en werkte in Brussel en Oostende, waar hij ook overleed. Zijn schilderijen herken je even snel aan hun beeldtaal als aan hun handtekening: gestrande schuiten, olietankers, zeilboten, vissersvaartuigen midden de stad aangespoeld of voor anker in een Vlaams ondergesneeuwd winterlandschap. Een catamaran rondt scherp aan de wind een Alpenreus, een America’s Cup-boot kruist een spaceshuttle in de ruimte… Ivan Good (1930-2019) exploreerde de surreële erfenis van Magritte en Delvaux zeewaarts. Van ieder schilderij maakte deze maritieme magisch-realist een boeiende ontdekkingsreis. Hij was ook een van de stichtende leden va de Belgische Marine Schilders.

Naast in musea vind je zijn werk ook bij de America’s Cup, het Internationaal Olympisch Comité en de Raad van Europa en hij kreeg de titel ‘official Nasa Artist’. Nog tot 30 maart in Galerie Good VI, Stationstraat 9 in Lissewege. Te zien van vrijdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur. (ML)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier